mynewspapers.net

Vad ska titta efter i en tekopp Yorkie Terrier

Vad ska titta efter i en tekopp Yorkie Terrier


Tekopp Yorkie terrier är en liten terrier-hundras. Rasen introducerades på 1800-talet från England, och uppkallad efter den historiska regionen Yorkshire. Tekopp Yorkie Terrier är inte klassificeras som en separat från den normala Yorkshire terrier ras, men tekopp rasen har blivit populärt. Yorkies har en egen personlighet och utseende, och det är viktigt att veta vad man ska leta efter innan inköp eller anta en.

Allmänna utseende

Tekopp Yorkie terrier står höga med små upprättstående öron som pekar framåt. Deras svansar är ibland dockade, men de har oftast långa svansar. Teacup Yorkies används ofta för Visa deras standard märkningar och färger. Visa hundar vanligtvis har långt hår och distinkta färgämnen, men tekopp Yorkie terrier brukar klassificeras inte som visar hundar, eftersom de inte anses en separat ras. Det finns många variationer och blandningar av Teacup Yorkies, som den Yorkie Poo och den australiska Silky terrier.

Storlek

Tekopp Yorkie Terrier är generellt på den mindre sidan av Yorkshire Terrier. Yorkies är en mindre ras på hunden, väger sju pounds (3,2 kg) eller mindre Teacup Yorkies är vanligtvis runt tre pounds. Det spekuleras tekopp Yorkie Terrier är runts av en normal Yorkie skräp, så forskning uppfödare för att få en noggrann sjukdomshistoria, eftersom dessa hundar är kända för att uppleva hälsa problemen. På grund av sin storlek, det finns också en chans Teacup Yorkies har en kortare livslängd än den genomsnittliga Yorkie.

Coat & färg

Vad ska titta efter i en tekopp Yorkie Terrier


Tekopp Yorkie terrier har en lång, silkeslen päls av hår som allmänhet delar mitt i hundens rygg och hänger rakt ner. Valpar föds inte med deras vuxen rock och kan inte utvecklas deras vuxen rock för 3 eller 4 år. Valp pälsen skiljer sig i konsistens och färg. Yorkies sägs vara allergivänliga, eftersom deras hår allmänt bara skjul när borstad eller tränas. Teacup Yorkies kräver en daglig borstning och månatliga bad. En tekopp Yorkie terrier pälsen ska vara mörkgrå till stål blå på baksidan, från basen av halsen för att svansen. Den Yorkie huvudet, upp i hans bröst och ben ska vara en djup solbränna, mörkare i rötterna och ljusare mot tippen. Det bör finnas inga svarta blandat med tan. En baby tekopp Yorkie har en olika pälsfärgen. Tekopp Yorkie terrier valpar är födda med svart päls med bruna punkter på deras ansikte, inuti öronen, på deras fötter och ben och på undersidan av deras svans. Ibland Yorkies är födda med en stjärna på bröstet eller tår, men dessa kommer att försvinna med åldern.