mynewspapers.net

Vad ska jag bli en manager för ett band?

Vad ska jag bli en manager för ett band?


Efter år av spendera helgerna i rökiga tavernor och stora konsertsalar, har du beslutat att komma in på åtgärden. men du vill inte spela musik---du vill hantera talang bakom den. Vem som helst kan påstå sig vara en bandets manager, men inte alla förstår det arbete och den erfarenhet som krävs för att vara en kvalificerad bandets manager. För att hantera ett band professionellt, måste du först skaffa den erfarenhet och kompetens som krävs för att göra jobbet bra.

Utbildning

Råder ingen examen som krävs för att vara en bandets manager, skulle vissa utbildning vara klokt med tanke på djupet av juridiska frågor som uppstår när du hanterar. En utbildning också kommer att hjälpa dig att förstå vad som krävs av en bandets manager, vad man ska leta efter i en konstnär innan du bestämmer dig att arbeta med dem och politiken i musikbranschen. Om du inte kan hitta en skola som lär band-hantering, kommer att kurser om musikbranschen lära dig vad du behöver veta.

Licens

För att driva en verksamhet i USA, krävs ett företag licens. Du behöver inte en viss licens eller någon certifiering att hantera ett band, men verkar lagligt som ett företag ger dig några legitimitet bland kollegor och framtida kunder. Med ett företag licens, kommer du att kunna lagligt anställer medarbetare, hyra ut kontorslokaler och ansöka om en säljarens tillstånd när du och din konstnärer börjar sälja varor på utställningar.

Kunskap

Att känna till politik och juridiska frågor i musikbranschen är absolut nödvändigt när du hanterar ett band. Utan denna kunskap, kommer du inte att kunna erbjuda den karriär råd du har anställts för att ge. För att få denna kunskap och erfarenhet, hitta ett framgångsrikt band manager och arbeta för honom eller volontär din tid. Även enkla uppgifter som att ansökan, gör att du kan få värdefull insikt i musikbranschen.

Branschkontakter

I musikbranschen är en gemensam övertygelse "det handlar om vem du känner." Det är inte långt ifrån sanningen. En bra band manager kommer att ha relationer med musik yrkesmän som skivbolag befattningshavare, underhållning advokater, publicister, bokningsagenter och konserten initiativtagare. Att få dessa kontakter kan ta tid, men det är inte omöjligt. Praktikplatser på skivbolag eller arbeta på en lokal plats hjälper dig uppfylla de kontakter du behöver för att lyckas bli en bandets manager.

Personlighet

En bandets manager är förbindelserna mellan konstnären och alla andra, så vissa personlighetsdrag behövs. Arbeta med skivbolag och initiativtagare kan vara frustrerande och stressande, och därför kräver stark karaktär. Men det behövs också en sympatisk personlighet. En bandets manager samarbetar med fans och upprätthåller sina kunders offentlig rapport. En hård eller slipande personlighet kunde potentiellt förlorar fans eller kontrakt.