mynewspapers.net

Vad ska en diabetiker & divertikulit patienten äta?

Vad ska en diabetiker & divertikulit patienten äta?


Patienter med diabetes får höra att styra deras blodsockernivåerna genom att minska socker och kolhydrater i sin kost, ofta med glykemiskt index för val av mat. Divertikulit patienter ordineras en klar flytande kost under en uppblossande och en fiberrik kost under andra tider. Om du någon som lider båda villkoren, hur du blanda en lågt glykemiskt kost (dessa livsmedel med minst omedelbar effekt på blodsocker) med antingen en klar flytande diet eller en fiberrik plan?

Rensa flytande kost överväganden

Vad ska en diabetiker & divertikulit patienten äta?


Under akut flareups av divertikulit ordinera läkare ofta en klar flytande diet. Om du också följer en diet för diabetes, måste du undvika av sockrade fruktjuicer och barer och välj i stället buljong och KONSOMME, sockerfri gelatin, socker-fri Popsicles, kaffe, te, sockerfri läsk och laktosfri, låg rester kosttillskott om de är godkända av din läkare och även sockerfri.

Blanda fiberrik och lågt glykemiskt livsmedel

Vad ska en diabetiker & divertikulit patienten äta?


När din akut Divertikulit är under kontroll och du har rensat av din läkare att byta till en vanlig kost, Välj mat som är både högt fiberinnehåll och lågt glykemiskt, undvika bearbetade livsmedel eftersom de innehåller dolt socker, med hjälp av följande kategorier: korn: välja frukost spannmål består av vetekli, korn och havre, Markera hela korn bröd med frön. äta pasta Fullkornsris och råris i stället för potatis. Havregryn är bäst om av långsamt kokt sorten. snabb matlagning havre har en mycket högre betyg på glykemiskt index. Baljväxter: Bönorna är bland de högsta-fiber livsmedel tillgängliga. Marinen bönor är den högsta, men andra bra källor är bönor, delade ärter, linser, svarta bönor och pintos. Grönsaker: Ganska mycket alla grönsaker är bra för både diabetes och divertikulit, men vissa har mer fibrer än andra, nämligen broccoli, kronärtskockor, brysselkål, kokt spenat och andra gröna och okra. Stärkelserika grönsaker som potatis, pumpa, majs, palsternacka och vinter squash behandlas som bröd på en diabetes diet exchange lista, så de bör användas med måtta. Frukt: Frukter kan vara högre i socker, om du äter dem hela med skinn intakt i stället för bearbetade, fiberinnehållet är högre och de kommer att vara mycket mindre sannolikt att höja blodsockerhalten. Tumregel för diabetes är att begränsa frukt konsumtion till två till tre portioner per dag. Kött, mejeriprodukter, proteiner: även om varken mjölk eller kött produkter har mycket i vägen för fiber, de är viktiga för kalcium, protein och mineraler. Välj de lägsta fetthalt versionerna möjligt, använda små portioner och inte förbereda via stekning eller oljor. Nötter är hög i fiber och lågt glykemiskt, men de är också hög i själva verket så de ska förbrukas i små mängder. Fetter: Välj olivolja när så är möjligt och undvika Ohälsosamma fetter såsom ister, majonnäs och transfetter. Använda andra grönsaker oljor i små mängder som behövs och ersätta matlagning spray när så är möjligt.