mynewspapers.net

Vad sandpapper till användning för en bil

Vad sandpapper till användning för en bil


Om en bil har varit i en kollision av något slag då är färgen sannolikt att bli skadade. Med tiden kommer billack också flaga och skal från sidorna av bilen. När detta inträffar väljer många att göra sina egna bilreparationer och måla om fordonet. Förberedelse för denna färg börjar med automotive sandpapper. Val av papper är oerhört viktigt för kvaliteten på lack.

Automotive sandpapper

När du väljer sandpapper för automotive reparationer och målning, är det viktigt att hålla sig borta från trä sandpapper. Wood sandpapper kan har en annan form av grus och allvarligt skada och repar metall på en bil. Automotive sandpapper är särskilt utformade för att sand bilar och andra fordon som metall och inte kommer att orsaka bestående skador om det används korrekt. Wood sandpapper innehåller vanligtvis riktig sand partiklar, men automotive sandpapper bildas vanligtvis från metalloxider. I allmänhet görs slipning av två skäl. Antingen bilen fick skrapat i haveri eller några andra kollision, eller bilen behöver bara en ny lack och den gamla färgen måste tas bort.

Sandpapper gryn

Automotive sandpapper kommer i många olika gryn för olika nivåer av slipning och polering. Kvaliteter av sandpapper allt från 40 grus till över 5000 grit. Ju lägre grit desto grövre slipning jobbet. De lägsta nivåerna av grus som används för att slipa bort färgen helt och kan även forma metall. Vanligtvis används någon gryn under 100 för strippa eller ens rost bort. Något mer än 1000 slippapper är vanligtvis används för att ta bort ett lager av färg eller för att putsa metall yta vid det skina. De vanligaste sorterna av sandpapper används för automotive arbete passar mellan 100 - och 1000-slippapper. Varje jobb kräver användning av en annan typ av sandpapper, och det är viktigt att veta vad grus bör användas för jobbet till hands innan du startar.

Att välja rätt grus

Varje aktivitet i automotive slipning och reparation kräver användning av en olika grit sandpapper. 60, 80, 400 och 600 används vanligtvis för de flesta färg återställa eller ommålning arbetstillfällen. Det är viktigt att välja ett välkänt varumärke sandpapper. Detta sätt kan du vara säker på att få högsta kvalitet på utrustning för slipning. Rätt utrustning kommer att hamna spara pengar i det långa loppet, även om den ursprungliga utgiften kan vara större. Inledande kroppen slipning görs vanligen med 60 eller 100-slippapper. För slipning för att förbereda ytan för priming, används 400 eller 600 grit oftast. Slutliga slipning görs med 1000 - till 1500-grade sandpapper efter att färgen har lagts på metallen.