mynewspapers.net

Vad räkningar måste du betala för en lägenhet?

Vad räkningar måste du betala för en lägenhet?


Hyra en lägenhet eller bedsit är ett ekonomiskt ansvariga medel för att betala för bostäder för vissa människor. Hyresgästerna vanligtvis inte är ansvarig för att betala för reparationer eller betala ränta på ett hypotekslån som husägare är; hyresgäster kan dock fortfarande behöva betala elräkningar. De exakta räkningar en hyresgäst betalar beror på hyresavtalet undertecknades med hyresvärden.

Hyra

Hyran är en räkningen alla hyresgäster ansvarar för, och oftast den enda största månatliga kostnaden att hyra en lägenhet. Hyresavtalet skall ange beloppet av hyra, samt när och hur hyresgästerna ska betala. Hyresvärdar kan kräva kontanter, check, direktdebitering eller en ordningsstadga betalning, och kan debitera hyresgäster förseningsavgifter eller börja vräkning förfaranden när hyran är sena. De flesta hyresvärdar också kräva en deposition i början av ett leasingavtal, vanligtvis runt en månad är hyra, för att täcka eventuella skador på lägenheten under hyresperioden. Borgen kan återbetalas helt eller delvis, till hyresgäster som håller sina lägenheter i gott skick.

Elektricitet

Om en hyresvärd betalar elräkningar som en del av en kampanj eller såsom anges i hyresavtalet, hyresgäster ansvarar för att öppna ett konto med lokala El-leverantör. Elektriska räkningar kan vara varje månad, varannan månad, kvartalsvis eller förbetalda och hyresgäster som betalar inte riskerar att få sin tjänst avskurna. För hyresgäster som betalar en elräkning, kan investera i energieffektiva apparater och bevara El hjälpa till att sänka de månatliga elkostnaderna.

Gas

Lägenheter kan innehålla gas tjänst för att köra en tank, spis eller centralvärme varmvattensystem. Detta innebär att hyresgästerna som laga mat oftare eller ta täta varma duschar betala mer än de som spara gas. På samma sätt hyresgäster kan förvänta sig en högre gasräkningen under vintermånaderna. Hyresgäster kan behöva dela gas räkningar med andra hyresgäster, om två eller fler bostäder använder samma gasmätaren. I sådana fall bör hyresavtalet beskriva om hyresgästerna är ansvariga för en fastställd procent av varje faktura, eller om de måste betala en avgift till hyresvärden, som i slutändan kommer att betala räkningen.

Vatten

Hyresvärdar betala ibland för vatten och avlopp; Detta är dock inte fallet i varje fastighet. Hyresgäster kan vara ansvarig för en månatlig vattenräkning eller en ytterligare fast avgift till hyresvärden varje månad för vatten service.

Kommunikation

Hyresgäster är allmänt ansvariga för att betala sina egna räkningar för telekommunikation. Detta inkluderar telefon, tillgång till Internet och satellit- eller kabel-TV-tjänst. Vissa lägenheter erbjuder anslutning till en gemensam parabol eller TV-antenn, men du behöver fortfarande en giltig prenumerationskort att titta på premium-TV-tjänster när du ansluter din box till systemet.

Rådet och andra tjänster

Som hyresgäst är du ansvarig för att betala kommunalskatt, som täcker skräp och återvinning samlingar och andra samhällstjänster, inklusive gatubelysning. I vissa situationer hyresvärden kan täcka detta och lägga en avgift för hyran, så se till att du tydligt om detta innan de undertecknar hyresavtalet. Hyresvärdarna av vissa kommunala lägenheter ta också ut en årlig serviceavgift, som täcker reparation av den övergripande strukturen av byggnaden och underhåll av gemensamma utrymmen.