mynewspapers.net

Vad påverkat utformningen av 1950-talet bilar?

Vad påverkat utformningen av 1950-talet bilar?


Fyra män var i hög grad ansvariga för att påverka utformningen av 1950-talet bilen: General Motors Chef stylist Harley Earl, Chrysler designer Virgil Exner och Studebaker stylister Raymond Loewy och Robert Bourke. Earl och Exner åberopas tungt flyg teman. Earl såg bilar som ett komplement till flygplan design, medan Exner trodde att form följt funktion och luftfart design hjälpte prestanda. Loewy och Bourke återspeglas en mer modern känsla genom att anpassa Europeiska automotive styling i moderna bilar.

Bakgrund

Häst-driven vagnar påverkat biltillverkare i 1910-talet och början av 1920-talet som biltillverkare entreprenad karossutformningar coachbuilding företag. I slutet av 1920-talet ange kommersiell byggnad arkitekturen tonen för bil design. Art Nouveau-arkitektur påverkat styling sågs i Lincoln och Packard. På 1930-talet gav Art Nouveau Art déco-arkitektur och biltillverkare stylade organ liknande till raderna av New Yorks Chrysler building och Pan Pacific Auditorium i Los Angeles. Modern arkitektur anlände omkring 1940. Frank Lloyd Wrights Johnson Wax byggnad i Racine, Wisconsin och Larkin byggnad i Buffalo, New York, exemplifieras renare linjer och ingen profilering. Civila bilproduktion upphörde under andra världskriget, men återupptogs i 1945. Av nödvändighet antog biltillverkare 1940 till 1942 styling eftersom det fanns ingen tid att utforma nya bilar 1945.

Moderna bastardisering

Det grundläggande konceptet för den moderna perioden av styling återstod till omkring 1954. Men amerikanerna trötta av krigstida ransonering ville ha något extra på sina nya, men vanliga bilar. Earl svarade genom att lägga till stora mängder av chrome att klä upp vad som var i huvudsak FÖRKRIGS stylade bilar. Tunga chrome galler och stötfångare, ventiler på Buick och chrome ränder bisecting motorhuvar och stammar av Pontiacs stod i strid med en minimalistisk inställning av moderna arkitektoniskt påverkas bilar. Det var dock en säljarens marknad eftersom nya bilar var svåra att hitta. Bilburna allmänheten ryckte dem upp.

Jet ålder

Efterkrigstiden förde en ålder av jet flygplanet. Bell X-5 och Boeing B-47 Stratojet 1951 och Boeing 707 1955 följde andra världskriget P-38 Lightning jaktplan. På samma gång influerad pop-kulturellt milstolpar på sätt som amerikanerna visade flygplan. Flygande tefat observationer i 1940-väckte stort intresse medan filmer som "The Day the Earth stod Still" och "När världar kolliderar" spelade i biografer. På TV i 1954 var "Flash Gordon". Earl och i mindre utsträckning, Virgil Exner, utnyttjas denna fascination. Earl härmade P-38 bak stjärtparti genom att sätta blygsamma svanfenor på 1948 Cadillac. Svanfenor dominerade fordonsindustrin design landskapet för de kommande 10 åren. Earl tittade på svanfenor som en estetisk kvalitet. Exner såg dem som stabilisera den bakre delen i höga hastigheter. Exner's 1957 Plymouth Fury och Dodge Custom Royal Lancer är bra exempel.

Europeiska influenser

Kanske utöva den största inflytande framtida fordonsindustrin designen var de mindre kända Raymond Loewy och Robert Bourke. Bourke arbetade på Loewy Studios och producerade 1953 Studebaker Commander Starliner hardtop coupe. Designen var en guldmedaljören på New York Fashion Academy konkurrens. Dess slående europeiska styling med en lång motorhuv och stympade bakre som kännetecknas av 1960-talet coupéer och den samtida Mustang.