mynewspapers.net

Vad orsakar yrsel efter att ha ätit?

Vad orsakar yrsel efter att ha ätit?


Läkare rekommenderar en hälsosam kost av många skäl som förebyggande av viktökning. När vi äter, går våra kroppar in övertid för att smälta maten och absorbera viktiga näringsämnen och vitaminer. En hormonell obalans eller medicinska problem med någon av organ som är inblandade i matsmältningen kan orsaka komplikationer efter maten, inklusive extrem yrsel.

Orsakar

Det finns många medicinska tillstånd som kan orsaka yrsel efter att ha ätit inklusive gastrit, artros och hjärtsjukdomar. Den vanligaste orsaken till yrsel efter att ha ätit är hypoglykemi.

Funktion

Att konvertera kolhydrater till glukos i blodet. Bukspottkörteln utsöndrar ett hormon som kallas insulin svar på blodglukosen. Insulinet obligationer med blodglukos som sedan konverterar till energi för att mata kroppen.

Beskrivning

Efter att ha ätit en måltid, särskilt en måltid hög i kolhydrater, går bukspottkörteln in i övertid för att producera tillräckligt med insulin för att hålla jämna steg med de stigande blodsockernivåerna. Den utsöndrar ofta för mycket insulin skicka blodsockernivåerna under normalområdet.

Typer

Hypoglykemi som uppstår endast efter att ha ätit en måltid i en annars frisk person kallas reaktiv hypoglykemi. Enligt den nationella Diabetes Information clearingorganisationer, kan diabetesrelaterade hypoglykemi också leda till yrsel efter att ha ätit.

Behandling

Om blodsockernivåerna sjunker under 70 mg/dl (milligram av glukos till deciliter blod), intag av enkla kolhydrater som juice, kallas hårt godis eller vanlig läsk för. Konsultera en läkare för en djupgående plan för undersökning och behandling.