mynewspapers.net

Vad orsakar verkligen röda kinder på en Normal Person?

Vad orsakar verkligen röda kinder på en Normal Person?


När blod kapillärerna i ansiktet vidgas, visas huden spolas. Röda kinder kan utlösas av miljöfaktorer, en matintolerans, emotionella problem eller klimakteriet. Om du har några andra underliggande hälsoproblem, se din läkare eller dermatolog att utesluta rosacea. Detta tillstånd kräver medicinska åtgärder, och det är inte en allmän term för att beskriva en varm färg eller rosiga kinder.

Miljöfaktorer

Extremt varma eller kalla väderförhållandena är tillräckligt för att göra dina kinder utveckla ett rosenrött skimmer. Drastiska temperaturvariationer uppmuntra att blodkärlen, och huden tar på en spolas utseende. Vind, regn eller snö duschar torka ut exponerad hud, vilket gör det flammigt och irriterad. Bär en halsduk runt ansiktet på vintern, och återfukta utsätts huden regelbundet för att upprätthålla optimal återfuktning. Överexponering för solen orsakar solbränna, så använd en solkräm med hög solskyddsfaktor på sommaren för att skydda ditt ansikte från skadliga UV-strålar.

Mat Triggers

Röda kinder kan flamma upp som en reaktion på en matintolerans eller känslighet. Alkohol kan orsaka en flush sträcker sig från ansikte till halsen. Ost, kryddor och mat tillsatsen natriumglutamat (MSG) är också kända för att producera en rödbrusig reaktion. Identifiering och undvikande är den bästa lösningen för matintolerans. Fråga din läkare hur du identifierar mat triggers av elimineringen om du tror att du är känslig mot vissa livsmedel eller ingrediens.

Känslomässiga reaktioner

En extrem känslomässig reaktion som besvär, stress eller ångest kan leda till en spolas ansikte och rosiga kinder. Detta är kroppens kamp eller flykt mekanism sparka i, som adrenalin ökar blodflödet till kapillärerna i ansiktet att göra du rodna.

Klimakteriet

Hormonella förändringar under klimakteriet påverkar hur en kvinnas nervsystemet reagerar och oregelbunden svettning med spolas kinder är typiska symtom. Varje episod tar cirka tre till sex minuter och kan förekomma flera gånger inom en timme. Vissa kvinnor tycker att hormonbehandling (HRT) lindrar klimakteriebesvär.