mynewspapers.net

Vad orsakar te fläckar till som i bomullstyg?

Vad orsakar te fläckar till som i bomullstyg?


Te är en dryck som kan koppla av du och hjälpa lindra oro bort med sin värme. En negativ bieffekt av te är att det kan färga kläder gjorda av bomullstyg och ställer in i tyget permanent. Vad orsakar en te fläck att ställa varierar och att veta orsakerna kan förhindra dig från att göra en te stain framgår för lång tid.

Tanniner

Tanniner är en helt naturlig färgämne som finns i frukt och grönsaker som innehåller många teer. Tanniner kan vara långsamt, så även om du inte ser en fläck eller tror att du har tvättas det bort helt, efter några dagar kan du märka missfärgning på grund av garvsyra. Bleach är din bästa insats för att ta bort denna fläck, men om det inte kan användas, blöt bomullskläder i före tvätt fläcken behandling följt av en tvätt i kallt vatten.

Värme

Värme kommer att orsaka te fläckar att ingjuta längre in fibrerna av din bomullskläder, vilket gör det nästan omöjligt att ta bort. Därför rekommenderas att du inte tvättar tyget tills du har sköljt ut fläcken så mycket som möjligt med andra metoder. Första försök hålla den under kallt vatten eller blötläggs i kallt vatten. Om fläcken är kvar, applicera en blandning av bikarbonat och vinäger till området eller använda kallt vatten med lite diskmedel.

Tid

Tiden är en annan faktor som kommer att ytterligare förvärra en te fläck. Om du tillåter te sitta ovanpå tyget och torr, det infiltrera fibrerna och färga tyg färg te. Det är därför när du märker en te fläck, svara på det omedelbart är din bästa insats för att rädda bomullstyget. Dränk den eller köra den under kallt vatten rätt bort och inte blot på det, eftersom detta kommer tryck djupare in i bomullsfibrer.

Tillsatser som

Tillsatser till te kan också orsaka fläckar eller förvärras. Socker är en gemensam tillsats till te och med tiden kan göra en fläck visas. Även om du tror att du har sköljt ut fläcken och det är OK att tvätta, kan små mängder socker fortfarande fångas i fibrerna och osynliga för ögat. Som du tvättar tyget, kan dessa sockerarter ta på en brunaktig färg, lämnar din bomull med en som fläck.

Fibrer

De porösa fibrerna av din bomullstyg är en annan anledning te fläckar bomull så lätt. Bomull är högabsorberande, så när en liten mängd te är spilt på bomull, det börjar absorbera den te omedelbart, varför snabb behandling är nödvändig.