mynewspapers.net

Vad orsakar platta fläckar på däck?

Vad orsakar platta fläckar på däck?


Däck är tänkt att vara runda, så uppenbart platta fläckar skada däcken funktionalitet. Tire flat ställen är farliga eftersom en eller flera platta fläckig däck kan orsaka shimmy eller harmoniska vibration som gör det svårt att styra din bil. De kan även orsaka tröttar fel och olyckor.

Förvaring

Absolut, är den vanligaste orsaken till platta fläckar på däck förvaring. Om en bil är kvar för länge på samma ställe, kan kontaktyta---området däck vidröra marken---bli stel. Detta är värre i kallt väder och med underinflated däck. När du börjar köra igen, om du har platta fläckar, märker du sannolikt en shimmy eller vibrationer. Då, som de varma däck och gummi "slappnar," shimmy kan vara dämpad eller försvinna helt, men däcken är fortfarande osäkra, särskilt om de inte är ordentligt pumpade. För att undvika flatspotting från sammanträdet, använda en hjulet vagga som fördelar vikten och håller din däckets form. För långvarig lagring, sätta bilen på pallbockar och lagra däcken på sina sidor.

Låsa din bromsar

Låsa din bromsar upp kommer att slipa en platt fläck i ett eller flera däck. Naturligtvis, detta händer mycket oftare med racerbilar än gatbilar, men det händer på någon bil om du låser bromsarna i hastighet. Instant din bryta överskrider gränsen för dragning av ett däck och det börjar glida, dess likadana rinnande muskot över ett galler. Instant hjulet börjar snurra igen, slutar. Skillnaden är, med denna typ av platta spotting, du bara ändrat inte formen eller dina däck, men du har tagit bort material från den. I så fall kanske det måste bytas.

Glidande

Som låsa dina raster, kan du flatspot ett däck genom att skjuta bilen i sidled---inte drivande baksida avslutar i sidled med hjulen snurrar, men faktiskt skjuta den åt sidan. Det är i princip samma sak som låsa dina bromsar. Däcken är inte snurrar och de slipning över trottoaren som om det var sandpapper. När racing eller på gatan, är det viktigt att vara medveten om denna typ av flatspotting om du bara har haft en nära-katastrof och gled bilen. Om du är på gatan, inspektera dina däck se till platt plats inte penetrera slitbanan. Försiktighet. Om du är osäker, har dem kollade på din lokala däck butik.