mynewspapers.net

Vad orsakar ljus blinkar i ögat?

Vad orsakar ljus blinkar i ögat?


Alla om Vision webbplatsen säger blinkar, även kallad ställen eller floaters, inte är oroväckande eftersom de är ofarliga. Detta blinkar är oftast orsakas av oupplösta gel partiklar i din linje av vision. Gel partiklar bryta av från den bakre delen av ögongloben. Ögat blinkar är normala ibland, men om du ser flera ljusblixtar på en gång, detta kan tyda på att näthinnan du lossar från baksidan av ögat, kallas retinal tår lossnar.

Skallskador

En skallskada är en viktig orsak till blinkar. Ett slag mot huvudet eller skada från en bilolycka kan orsaka näthinnan att riva, vilket resulterar i ljusblixtar. Om näthinnan inte slita, kan blinkar komma från andra skador för ögat. En person med en skallskada kan också känna en varm känsla i ögonen också.

Glaskroppen blödning

Glaskroppen blödning, även kallad blödning, är en annan orsak blinkar i ögonen. Denna blödning är ofta resultatet av en skada eller andra faktorer såsom diabetes, inflammation eller närsynthet. En person som är närsynt är inte kunna se klart långt borta. Allt ser tydligt nära inom ett kort avstånd, men dessa människor har ofta svårt att se vägmärken eller andra föremål som är långt borta. Eye infektioner eller kataraktoperation kan orsaka inflammation. I tillägg, kan YAG laser ögonoperationer också orsakas blödning, vilket leder till ljusblixtar.

Migrän

Det åldrande ögat hemsida säger migrän kan också orsaka ljusblixtar. Migrän är allvarliga ofta handikappande huvudvärk som kan inträffa i alla åldrar. Ljusblixtar kan komma och gå med smärtan orsakar plåga för den person som lider av migrän. Blinkar är ett resultat av spasmer av blodkärl i hjärnan. Detta kan också orsaka synnedsättning och yrsel att stoppa en persons dag, tvinga honom att vila och återhämta dig. Blixtar kan visas som strimmor eller bollar i ljuset. Migrän drabbar oftast kvinnor och tonåring flickor, men någon i alla åldrar kan drabbas av denna typ av huvudvärk. Mediciner eller skott för att framkalla sömn kan hjälpa mot migrän förutom att minska stress. Ibland migrän beror på en underliggande medicinskt tillstånd så om du har lidit, Sök medicinsk behandling för en korrekt diagnos.