mynewspapers.net

Vad orsakar en tvättmaskin till ljud som det är ur balans när du tvättar kläder?

Vad orsakar en tvättmaskin till ljud som det är ur balans när du tvättar kläder?


Det är inte ovanligt att en tvättmaskin till rattle och ljud utanför balansräkningen under spin cykel. I extrema fall, kanske du upptäcker att din maskin har även flyttat över golvet. Finns ett antal orsaker till problemet, och med lite felsökning kan du sätta fingret på den specifika en och vidta åtgärder för att ta itu med den.

Obalanserad tvätta belastning

En ofta förekommande förklaring för en till synes obalanserad maskin är en obalanserad tvätta belastning. Alltför många kläder är på ena sidan av brickan och alltför få placeras i en annan. Detta problem är vanligare när du tvättar tyngre objekt, till exempel överkast, än en liten belastning på kläder. Stoppa brickan i mitten av cykeln när det börjar rassla. När det gäller en helt stilla, öppna locket och ordna om objekt inuti så att vikten fördelas lika.

Tvättmaskin behöver utjämning

En tvättmaskin måste vara nivå på alla fyra sidor för att utföra korrekt. Om någon av sidorna är avstängd, kan det göra de tvättmaskin ljud utanför balansräkningen när den är på. De flesta tvättmaskiner är utrustade med justerbara fötter på sina fyra nedersta hörn. Fötterna kan du ändra maskinens höjd att kompensera för ett ojämnt golv yta. Sätta en nivå på toppen av maskinen. Med hjälp av en skiftnyckel, justera varje fot genom att vrida dess bult tills maskinen är nivå.

Felaktig balansering System

Tvättmaskiner har en balanserande system som jämnar ut en tvätt belastning och håller nivån som badkar när det fylls med vatten och snurrar. Systemet bygger på en uppsättning välplacerade kolvar, fjädrar eller motvikter, beroende på maskintyp av, för balans. Över tiden, som en maskin bär, kan en balanserande komponent bryta, vilket påverkar den tvättmaskin övergripande stabiliteten i användning. En tvättmaskin service person kan inspektera din maskin och byta ut den defekta delen.

Golv vibrationer

En tvättmaskin blir tung när den är fylld med vatten och en tvättservice. Ibland kan den blotta tyngden av tvättmaskinen fall maskinen att vibrera. Om tvättmaskinen inte finns på en betongplatta, ljudet är oftast högt och kan göra dig ifrågasätter om maskinen är ur balans. Placera en 1-tums tjocka ark av plywood under tvättmaskin och torktumlare. Om du kan, fäst plywood till golv ytan med skruvar eller skruvar för att dämpa vibrationer ljudet.