mynewspapers.net

Vad orsakar en brytare till resa på en kläder torktumlare?

Vad orsakar en brytare till resa på en kläder torktumlare?


Inte panik om en eller båda av din torktumlare 's effektbrytare trip. Det finns flera skäl till varför en brytare kan aktivera, och är mest inte anledning till oro. När en kretsbrytare resor, skärs el till av torktumlaren komponent det servar tills brytaren återställs manuellt på rutan. Om du återställer till brytaren bara för att få det resa igen, det är bäst att ha din torktumlare och eventuellt ditt hem elektriska ledningar, utvärderas av en professionell.

Effektbrytare

En torktumlare kräver omkring 220 volts el, av två 110-volts linjer. Varje rad är skyddad av en strömbrytare. En rad befogenheter värmeelement, medan den andra aktivisering trumman. Om en komponent som avser driften av en av dessa två delar misslyckas, kan det utlösa kretsbrytaren för att förhindra ytterligare skador på torktumlare komponenter. Bestämma vilken brytare löst ut hjälper guidar dig till den felaktiga komponenten.

Nätsladden

En nätsladd ansluter torktumlaren till en tunga 220-volts eluttag. Om nätsladden är skadad, kan kortslutning i trasiga eller slitna sladdar i sladden orsaka en eller båda effektbrytare att resa. Inspektera strömsladden. Om det inte är i gott skick, ersätta den. I vissa fall kan du också behöva ersätta den outlet plintlist, som ansluter kablarna till elförsörjningen. Om nätsladden har kortsluten, terminal remsan kan också skadas.

Felaktig hem ledningar

Om en del av ditt hem ledningar är korroderade eller sliten, det är ett farligt tillstånd som kan störa strömförsörjningen till torktumlaren. För att skydda din torktumlare från elektriska skador och eventuell brand, kan dess effektbrytare stänga makt att torktumlaren från rutan krets. Koppla ur torktumlaren, och återställa brytare. Om de resa igen med torktumlaren unplugged, är problemet med hemmets ledningar och inte torktumlaren. Kontakta en elektriker för att inspektera ditt hem ledningar för defekter.

Överspänningsskydd

En strömstöt som orsakas av hårt väder kan skicka ett ryck av makt till ditt hem viktigaste elektriska fält. En torktumlare effektbrytare kan utlösas för att skydda mot skador av bristningen av makt. Efter stormen slutar, prova att återställa kretsbrytaren för att återställa funktionen i torktumlaren.

Säkerhetsanordning

Torktumlaren har en inbyggd säkerhetsanordning kallas en termosäkring. Säkringen kommer att nästan omedelbart blåsa, stänga av torktumlaren värmeelement och makt att torktumlaren, om lufttemperaturen i trumman är nära peka av överhettning. Om detta inträffar kan torktumlaren fortsätta att snurra, men inte värme, eftersom kretsbrytaren som styr trumman inte var påverkat. Ersätta termosäkring och Återställ kretsbrytaren för värmeelement till "på."