mynewspapers.net

Vad orsakar döda pixlar på en kamera?

Vad orsakar döda pixlar på en kamera?


Det kan se ut som en liten flaga av smuts eller svart fläck på digital kamera, men en död pixel är faktiskt ett fel i kamera CCD-sensorn. Innan försöker fixa en död pixel på en kamera är det viktigt att upprätta den mörka fläcken inte är en flaga av damm eller smeta ut märket på kameran. Döda pixlar är en normal del av digital kamera verksamhet och fast lätt med bara några enkla steg.

Pixel reagerar inte på ljus

En pixel som inte reagerar på någon av de tre bas ljusa färgerna, röd, blå eller grön, visas en svart pixel på skärmen digitala kameran. Pixlar som är kortslutning visas som vita pixlar. Vita pixlar kan vara endast delvis död, medan en svart pixel är helt död och inte reagerande till alla färger. En röd, blå, vit eller grön fastnat pixel är en liten fel i sensorn och fast lätt.

Om fastställande av döda pixlar

För att åtgärda en död eller fastnat pixel utföra en sensor rengöring drift på kameran. Från huvudmenyn, sidan ner till fliken sensor. De flesta kameror har en möjlighet att manuellt rensa eller auto clean sensorer. Välja att manuellt rengöra sensorn, om alternativet är tillgängligt. Låt sensorn ren för ungefär en minut.

Se till ren skärm

Se alltid till linsen på kameran är ren, om en svart prick visas på bilderna. Mer ofta än inte, resulterar en svart prick från en smutsig kameralinsen. Svarta pixlar är helt döda pixlar vilket inte får fastställas genom sensorrengöringen process. Dessa pixlar ofta inte återställa sig och förbli permanent svart.