mynewspapers.net

Vad orsakar ditt hjärta att tävla?

Vad orsakar ditt hjärta att tävla?


Takykardi, eller hjärtklappning, har flera orsaker. En av de vanligaste orsakerna är lågt blodtryck. Kroppen behöver en viss blod till att resa igenom det hela tiden att leverera syre och näringsämnen till cellerna. Lågt blodtryck resultat från uttorkning, blodförlust eller vidgade blodkärl. Hjärtat kan inte utöva tillräckligt kontraktion för att skicka blod hela vägen genom cirkulationssystemet med ett beat, så det slår snabbare för att kompensera.

Ventrikulär takykardi

Takykardi härstammar från olika hjärtats kamrar, beroende på vilken typ av sjukdom. Ventrikulär takykardi kan vara livshotande--det har sitt ursprung i ventriklarna eller nedre kamrarna av hjärtat. Enligt National Library of Medicine, kan ventrikulär takykardi orsakas av förändringar i blod kemi på grund av felaktig kost eller förändringar i pH-nivån i blodet. Brist på adekvat syre i blodet kan förorsaka hjärtat till race. Ventrikulär takykardi kan vara livshotande och definieras som en ihållande vilopuls av minst 100 slag per minut.

Behandling

Ventrikulär takykardi, eller någon form av takykardi, kräver behandling så snart som möjligt. Din läkare kommer att köra ett blodprov först för att fastställa orsaken till ditt tillstånd. Lågt kalium beloppen i blodet är en utmärkt orsak till sjukdomen. En enkel förändring av kost kan bidra till att lindra faran av takykardi. Koffein, till exempel, fungerar som en stimulans, vilket ökar hjärtfrekvensen, enligt Peacehealth.org. Koffein finns i kaffe, te, choklad och läsk.

Varningar

Det rekommenderas starkt att om du tror att du har några symtom som nämns så du kontakta din lokala GP.