mynewspapers.net

Vad ord på komfort kan vara sa ett barn efter ett dödsfall i familjen?

Vad ord på komfort kan vara sa ett barn efter ett dödsfall i familjen?


En död i familjen är svårt för någon att hantera--särskilt barn. Om försöker hjälpa ditt barn hantera känslomässigt oroande situationen, bara de rätta orden är mycket viktigt att välja. För att säkerställa att ditt meddelande visar som lugnande som du hoppas, noga överväga vad du tänker säga till barnet innan försöker lugna honom.

"Jag är ledsen"

Detta är ofta det enklaste sak att säga till ett barn som har upplevt en förlust. Erbjuder din kondoleanser i form av en traditionell "Jag är ledsen" visar att barnet att man känner sig dålig för henne och att du beklagar de känslor som hon har att känna till följd av sin förlust.

"Jag är här"

När ett barn förlorar en familjemedlem, särskilt om denna familjemedlem var nära, kan barnet finna själv känner plötsligt ganska ensam i världen. Genom att informera barnet, "Jag är här", du kan eventuellt ta bort några av rädsla för övergivenhet han kan känna till följd av sin förlust.

"Hur kan jag hjälpa?"

Eftersom inga två barn sörjer på samma sätt, är ingen metod att hjälpa barnet allmänt lämpligt för alla. Istället för att gissa om vad barnet vill, helt enkelt fråga henne, "Hur kan jag hjälpa?" Därigenom kan du tillåta barnet att du vet vad som gör henne att må bättre. Svaret på denna fråga kan vara så enkelt som en kram, något som du kan sannolikt ganska lätt ge.

"Berätta om det"

När behandlar något som förlusten av en familjemedlem, befinner många barn sig ivriga att ventilera sina känslor. Ge barnet i fråga möjlighet att göra detta genom att be honom att berätta om den. Efter att denna begäran, lyssna upp och fungera som en stödjande öra, att låta barnet utsläppet sin emotionella bagage.

"Jag älskar dig"

"Jag älskar dig" är alltid trevligt att höra, särskilt när det gäller en känslomässig kamp. Berätta för barnet som du försöker att komfort som du älskar och ta hand om henne, vilket gav henne att se utan en skugga av ett tvivel att trots att hon förlorat en familjemedlem, hon är fortfarande älskade.