mynewspapers.net

Vad man ska mata övergivna fågelungar

Vad man ska mata övergivna fågelungar


Hitta en övergiven fågelunge kan vara en påfrestande upplevelse. Om du tar ansvaret att ta hand om fågeln, bör du först ta den till en veterinär för att se till att det är hälsosamt. Då måste man räkna ut vad och hur man mata den.

Kött

Kött är perfekt för fågelungar. Som mänskliga bebisar behöver baby fåglar protein för att hjälpa dem att växa. Kött som matas till en fågelunge bör vara rå och skär i strimlor. Mängden kött bör motsvara storleken på fågeln. RAW njurar, malet kött och rå lever finns lämplig kött för fågelungar; hermetisk hundmat kan också användas. Förvara oanvända kött i frysen för senare matning.

Ägg och frukt

Hårdkokta ägg strimlat är också en bra källa till protein för en fågelunge. Äggulan i ägg, mosade till en pasta och blandat med mjölk, kan också serveras. När du klipper den kokt ägg i strimlor, se till att bara skära vita av ägg. Ägget är kokt, att vita av ägg vara fast nog att servera till fågel. Vissa fåglar kan äta frukt. I detta fall, Blötlägg russin i vatten och mata dem med barnet. Färska druvor och bär kan också användas.

Hur man mata fågeln

Efter att ha beslutat att mata din övergiven fågelunge, måste du räkna ut hur till gör den. Se till att maten är vid rumstemperatur och du har pincett eller pincett att hålla den. Placera händerna bakom huvudet av fågeln att stödja dess hals och vingar--se till att huvudet är upprätt. När fågeln är redo att äta, kommer att öppna sin mun. När den gör det, titta in en liten mängd mat. Inte force-feed vätskor. har en liten tillgänglig kopp vatten i närheten så att fågeln kan dricka när man vill. Vara försiktig med att punktera huden i fågelns hals och mun med pincett eller pincett. Tills det inte längre gapar munnen mata fågeln.