mynewspapers.net

Vad man ska mata Mississippi karta sköldpaddor

Vad man ska mata Mississippi karta sköldpaddor


Mississippi karta sköldpadda (Graptemys kohnii) är en gemensam vattenlevande sköldpadda i Mississippifloden avrinningsområde. Karta sköldpaddor är skiljer sig från andra vattenlevande sköldpaddor en uttalad ås av mindre skalor längs toppen av skalet. Mississippi karta sköldpaddor är generalist ätare och äter nästan allt som de kan fånga i naturen. Allätare natur av Mississippi karta sköldpaddor gör det lätt att ge en hälsosam kost i fångenskap.

Levande livsmedel

Mississippi karta sköldpaddor äter lätt en mängd levande livsmedel i fångenskap. Syrsor, mealworms och mygglarver är alla lätta att vårda och friska källor till protein för karta sköldpaddorna. Lägga till levande mataren fisk, såsom minnows, regelbundet är en näringsrik behandling som hjälper till att hålla din sköldpadda i form också eftersom det måste simma och tränar för att fånga fisk. Alltid övervaka din sköldpadda utfodring beteende för att säkerställa att varje objekt erbjuds mat konsumeras. Döda och ruttnande mat kvar i tanken orsakar vattenkvalitet sjunka och ökar risken för sjukdomen smittar din sköldpadda, enligt Petco.

Grönsaker

Karta sköldpaddor kräver en varierad och balanserad kost i fångenskap och som tillhandahåller vegetabiliskt material är viktigt att bibehålla sin hälsa. Juvenil Mississippi karta sköldpaddor kommer ofta äta mer vegetabiliskt material än vuxna, som karta sköldpaddor bli mer köttätande med åldern. Mörkt gröna bladgrönsaker som grönkål och grönkål kan dock lämnas att flyta i akvariet med sköldpaddan att komplettera kosten. Vissa karta sköldpaddorna får äta squash eller morötter också. Ta alltid bort matrester objekt efter sköldpaddan har slutat utfodring för att hålla vattnet rent.

Frysta livsmedel

Fryst fisk, är kyckling och lever en bekväm näringskälla för Mississippi karta sköldpaddor. Tinade och finhackad frysta livsmedel kan matas i bitar ibland men bör inte utgör en majoritet av deras kost, enligt University of North Carolina. Karta sköldpaddor är slarvig matare och resterande delar av fisk kan finnas kvar i tanken, så det är bäst att mata fryst fisk när du planerar att ändra vattnet i akvariet sköldpadda.

Vitamintillskott

Karta sköldpaddor kräver extra kalcium och vitamin D3 att upprätthålla ett starkt och friskt skal. Dammtorkning en reptil vitamin pulver komplettera på levande livsmedel framför utfodringen en gång i veckan är ett bra sätt att förhindra många vanliga sjukdomar och missbildningar i karta sköldpaddor och underlätta sund tillväxt i fångenskap.