mynewspapers.net

Vad man ska mata min häst för en glänsande päls

Vad man ska mata min häst för en glänsande päls


Hästar är ständigt växande och ersätta sina rockar. De flesta hästar och ponnyer växa två strykningar per år: en tyngre en för vintern och en lättare för sommaren. Dessa rockar har en naturlig glans och skydd som ges av oljor från hästens hud. Dessa oljor är mycket viktiga för allmänna rock hälsa, så mata din häst rätt kost för att upprätthålla produktionen av dessa oljor är en av primära steg för att säkerställa en glänsande, frisk päls.

Kosttillskott

Eftersom nutrition är så viktigt för den allmänna hälsan hos din häst, inbegripet hälsa pälsen, bör du alltid ser till att du matar din häst väl. Ge din häst kvalitet korn och balansera ut några vitaminer eller mineraltillskott så det inte finns ett överflöd av någon särskild del, som kan vara ohälsosamt. Det finns många typer av kosttillskott till försäljning, och många är inriktade på att ge din häst en frisk päls. När du väljer ett tillägg, var noga med att hålla ett öga på både den fosfor och kalcium beloppen. Dessa två tillägg bör vara i ett förhållande av cirka 1,5 delar kalcium till 1 del fosfor för bästa resultat. Om din häst inte utvecklar en frisk päls även med dessa tillägg, kan det finnas ett djupare problem, såsom maskar eller en annan näring-relaterade tillstånd. För en mycket blanka päls mata många människor sina hästar olika typer av oljor, eftersom deras feta partiklar allmänt förse hästen med ett överflöd av sin egen hud olja, vilket ger pälsen en extra glans. Prova att lägga 1 kopp olja till varje dagliga foder. Du ska alltid vara noga med att balansera ut oljan med säden tillgängliga så att din häst inte absorberar för mycket fett. Sojamjöl är ett annat alternativ, men igen vara säker att använda för mycket och att balansera ut säd uppgår därmed.

Ytterligare metoder

Se till att din häst korrekt är tränas regelbundet, minst 10 minuter varje dag. Detta stimulerar hästens hud och tar bort alla döda hår eller hud flingor som kan hämma tillväxten av en frisk päls. När du tvättar din häst, vara noga med att använda de korrekta tvål eller schampo, sedan tvätt med för stark en lösning eller för länge kan skada pälsen mer än hjälpa den. Det finns vissa typer av sura tvålar för att lägga till mjukhet och lyster till pälsen, men du bör använda dessa sparsamt.