mynewspapers.net

Vad man ska mata en Westie som inte äter

Vad man ska mata en Westie som inte äter


När din West Highland terrier inte kommer att äta sin mat, kan det vara en skrämmande och stressande situation. Det kan finnas många skäl en hund inte kommer att äta, till exempel sjukdom, tandproblem eller möjligen den inte gillar maten. Nutrition är viktigt för hundar, så även om din hund inte äter sin hundmat, du måste se till att den äter något. Flera olika livsmedel kan hjälpa din Westie håll dig frisk.

Våt mat

En Westie kan ibland inte äter sitt torrfoder eftersom det är för hård och grov. Tänderna kan vara skämda och inte kan tugga maten, eller torrfoder kan irritera strupen om den har en förkylning. Oavsett anledningen till att din hund inte äter sitt torrfoder, en enkel lösning är att försöka mata den våt mat. När du inte har någon våt mat å, blanda en burk tomat soppa eller hund mat såsen med den torka kibble att mjuka upp det.

Vätskor

Om din hund vägrar att äta både våta och torra livsmedel, men är fortfarande dricka, försök mata den vissa flytande livsmedel. Exempelvis ge hunden en skål med hönsbuljong, tomatjuice eller tomatsoppa, grönsakssoppa eller någon annan typ av soppa som du har på hand. Om soppan är tjock, vara säker på att tunna det med lite vatten så att det blir mer tilltalande till hund. Se också till att soppa eller vätska inte är hög natriumhalt, eftersom det kan torka ut hunden.

Hemma lagad mat

När din West Highland terrier inte verkar intresserad av torka kibble, våt hundmat eller vätskor, försök locka att äta genom att göra lite hemlagad mat. Medan utfodring en hund maten du äter kan orsaka det bli bortskämda, är att se till att den äter mat viktigare. Mata hunden kokt benfritt, skinn kyckling, kalkon eller nötkött. Lägga till ångade grönsaker i köttet så att hunden får alla de näringsämnen den behöver. Var noga med att begränsa salt i livsmedel. Om Westie äter hemlagad mat, fortsätta utfodring som det och sedan gradvis blanda i sin vanliga mat tills det återigen äter kibble.

Behandling

En hund som vägrar att äta något alls kan ha en allvarlig sjukdom. Många hundar kommer att vägra att äta när de har upprörd magar, men det kommer normalt endast varar en dag eller så. Om din Westie inte kommer äta mer än två dagar, kanske en resa till veterinären i ordning. En veterinär kan diagnostisera oavsett sjukdom kan orsaka brist på aptit och kan ge hund näring intravenöst.