mynewspapers.net

Vad man ska mata en baby lamm?

Vad man ska mata en baby lamm?


Även om helst en baby lamm kommer att vara med sin mamma, kan du hamna i en position där du har att mata ett lamm. Ett lamm kan överleva och leva ett hälsosamt liv om det är hand matas så länge det görs på rätt sätt. Veta vad man ska mata och på vilka punkter att mata den är kritisk till den Lambs välbefinnande.

Typer

Det finns tre grundläggande typer av mat som ett lamm kommer att äta medan det var ung. Den första typen av mat är mjölk. Andra är hö och annan vegetation. Tredje är korn. När utfodringen mjölk, är det idealisk för att ge lammet sin mammas mjölk. Om möjligt, Mjölka tackan och sätta det i den Lambs flaska. Om det inte finns modersmjölken kan lamm formler köpas.

Tidsram

Ett lamm kommer att dricka mjölk för de första veckorna av sitt liv. Tidsramen när det börjar äta fast föda varierar. Titta på lammet när det är ute i Hagen att se när det börjar testa gräset. Lammen kommer att knapra på gräset bara några dagar efter de är födda, men de kommer inte att faktiskt börja äta det förrän senare. När du märker att de faktiskt äter gräset, kan du börja ge dem alfalfa. Följa lammet att se hur mycket alfalfa som den äter. En gång det börjar äta mer alfalfa och dricka mindre av den mjölk du erbjuda det, du kan börja ge det små mängder spannmål. Börja med ett lamm starter foder och flytta till en hög proteinhalt foder som det blir äldre. Du vill inte ge för mycket säd på en gång, eller det kan få magbesvär. När Lammet börjar äta spannmål, kan du börja gradvis avvänjning det bort av mjölken.

Fördelar

Som tidigare nämnts är det mest idealiska för ett lamm att matas av sin egen mor. Hand utfodring ett lamm kan du övervaka den Lambs födointag och kontrollera dess diet. Du kan se till att det att det blir nog att äta, medan ibland när en tacka är en dålig mor, lammet inte får all näring den behöver. En av de största fördelarna att hand-utfodring ett lamm är att flaskuppfödda lammen är generellt mycket trevligare än lamm som matas av sina mödrar. Om ni tar upp ett lamm att visa eller som sällskapsdjur, detta är en önskvärd egenskap.

Varning

Nyfödda lamm måste utfodras minst var tredje timme för att överleva. Om du ska flaska mata ett lamm, måste du vara engagerad i det, annars lammet kommer att dö. Det är viktigt att uppmärksamma att lammet, eftersom de kanske vill äta oftare än var tredje timme. Du måste vara tillgängliga att mata lammet om det är redo att äta.

Effekter

I allmänhet, om ett lamm matas ordentligt, kommer du inte att kunna skilja mellan ett flaskuppfödda lamm och en matas av sin mor när de är ett år gammal. Men märker du en skillnad när lammen är unga. Flaskuppfödda barn blir ofta mindre än andra lamm, och kanske inte ser som fyllde. Du kan också märka en skillnad i den Lambs beteende. Vanligtvis kommer att ett flaskuppfödda lamm vara mer benägna att spendera sin tid med människor än med andra lamm. Om ni tar upp det med andra lamm, kan detta ändras när det blir äldre, men ibland inte.