mynewspapers.net

Vad man ska äta för att gå ner i viktEn gång du finna dig grimaserande när man tittar på antalet på skalan – och vet att det är tid att förlora dessa pounds för gott. Många små steg kan leda till stora framsteg i att uppnå en hälsosam kroppsvikt. Motion bör vara en stor del av din viktminskning för att hjälpa dig bränna överskott kalorier, avvärja svält och få pigga och friska. Men har du ändra det sätt du äter – och fokusera på livsmedel som kan hjälpa din kropp känns full medan du banta.

Frukt och grönsaker

Du redan vet vikten av fem om dagen – frukt och grönsaker är packade med vitaminer och näringsämnen som din kropp behöver. Men de är också full av fiber, förklarar American Academy av husläkare (AAFP). Fiber är ett kraftfullt verktyg i din strävan att gå ner i vikt, eftersom fiberrika frukter och grönsaker fyller upp dig och hjälper dig att hålla full. Plus att de har mycket lite fett och några kalorier.

Wholegrains, nötter och frön

Wholegrains är en annan stor källa till fiber, vilket gör dem en viktig del av din viktminskning diet. Ersätta vitt och bearbetade ris, bröd och pasta med wholewheat eller fullkorn sorter, AAFP antyder. Nötter och frön gör bra snacks eller pålägg för sallad, ger dig några friska, omättade fetter när du fyller du med fiber. Strö en handfull valnötter, mandlar eller solrosfrön på sallad eller crunch på dem bara för ett litet mellanmål.

Magra proteiner

Kött kan vara hög i fett och ägg – men en bra källa till protein, är hög kolesterol. Den amerikanska nationella bibliotek av Medicine (NLM) föreslår sticker för att luta kyckling, Turkiet och fisk istället för rött kött eller bearbetade lunch kött. Dessa hälsosammare val protein innehåller mindre fett och färre kalorier för att hjälpa dig gå ner i vikt.

Låg fetthalt mejeriprodukter

Mager ost, yoghurt och mjölk ge gott om kalcium för att hålla dina ben starka – men utan kalorier av helfet mejeriprodukter, Centers for Disease Control (CDC) råda. Har fettfri färskost med lite frukt för en hälsosam, fylla lunch utan allt fettet. Eller sprida ett halvt wholewheat bagel med vissa fettfri färskost.

Soppor och buljonger

En varm skål med soppa kan vara en tröstande maträtt, och en som hjälper dig att gå ner i vikt. CDC rekommenderar äta soppor buljong som inte innehåller någon kräm, som som tillför fett och kalorier. En skål med soppa gör en stor middag, kom bara ihåg att soppor kan vara hög natriumhalt, så välj lägre salthalt sorter att förhindra vätskeansamling.