mynewspapers.net

Vad man ska använda för geten sängkläder

Vad man ska använda för geten sängkläder


Typ av get sängkläder du använder är viktigt eftersom det kan betyda skillnaden mellan en frisk get och en med respiratorisk sjukdom. Hö är mest använda typen av sängkläder, andra alternativ, som lera eller spån, kan bidra till att hålla en get besättning torrare och friskare.

Hö eller halm

Hö eller halm är lätt att använda och det är billigt. Dock absorberar det lätt inte urin, så bör det användas ovanpå grus eller av trä spaltgolv. Detta gör att urinen för att vara elak från djur så de inte vila på blöta sängkläder.

Lera och grus

För djur som lever inomhus, ger lera och grus en torrare sängkläder alternativ. Grus först läggas på golvet, följt av en tjock tillämpning av lera som får torka. Hö eller halm kan sedan läggas ovanpå leran om så önskas. Urinen passerar genom leran ner till grus, fuktspridande bort fukt

Träspån och sågspån

Träspån och sågspån kan användas som sängkläder, förutsatt att det används i djupet av 2,75 till 4 inches. Den övre delen av kullen kan vara rakade för att ta bort avföring. När sängkläder börjar lukta ammoniak, bör det tas bort och ersättas med färska kutterspån eller sågspån. Av barrträ spån och sågspån är de mest absorberande.