mynewspapers.net

Vad män bära till formella evenemang på 1920-talet?

Vad män bära till formella evenemang på 1920-talet?


Mode för kvinnor och män blev mer informellt i freewheeling 1920-talet. Fortfarande, när så erfordras, gentleman av krati decenniet iklädde klassiska kostymer som är fortfarande i stil idag. På 1920-talet, var kvinnors mode influerade av haute couture i Paris. Kostymer för män härmade dock oklanderlig sömnad av London kostym beslutsfattare.

Smoking

1920-talet smokingen har ett välbekant utseende till moderna fashionistas, eftersom dagens kostym är väsentligen den samma, med undantag för ett par mindre ändringar: byxorna hade en något högre midja och de flesta passar även inkluderade en väst. Smoking var svart eller midnatt blå och med raka ben byxor. Frack eller smoking med svansar, var också en populär titt för tiden. Smoking var slitna med klänning skjortor som hade fäst kragar och var oftast vita.

Finskor

Vid formella sammanhang bar män classic, lackläder, svart-spetsad skor med klackar mer än 1 tum, standard hälen höjd som har överförts till modern tid. Detta årtionde var också första gången som öljetter var färgade för att matcha färgen på skon.

Hattar

Svart siden top hatt var ett måste formalwear tillbehör för män på 1920-talet. Precis som svarta patent skor av 1920-talet är fortfarande stil idag, var det på 1920-talet att top hat nått sin höjdpunkt av perfektion, oftast gjord av svart siden och når en höjd av 5 inches till 6 inches.

Tillbehör

Mäns band gjordes av natursilke eller av rayon, med formen av en halsduk att vara kortare och bredare än vad man skulle hitta idag. En gentleman skulle bära en svart eller vit slips, antingen en hals slips eller en fluga att slutföra sin formella ensemble. För en extra dapper touch, kunde en man sätta en halsduk i sin bröstficka, helst en som matchade hans slips. En boutonnière var också ett tillbehör som kan piffa upp utseendet.