mynewspapers.net

Vad målade väggar med en oliv soffa?

Vad målade väggar med en oliv soffa?


Du har hittat den perfekta soffan i din favorit olivgrön färg, men stämmer inte med dina väggar. Vit färg är det enkla svaret, men om du älskar färg, det finns många nyanser tillgängliga att välja mellan som kommer göra din nya soffa ser rätt hemma. Börja med att besöka en järnaffär för att få några färg provet marker som hjälper dig att välja en Väggfärg.

Belysning

Användning naturligt ljus att lysa upp ditt rum när du visar din färg chips mot soffan. Artificiellt ljus kan ändra hur färgerna ser ut, att minska sannolikheten för att du kommer att få en bra match. Kom ihåg att väggar återspeglar lite färg från sin omgivning, och detta förändras med förändringar i belysningen, så förstår att ibland utseendet på din färg färg ändras.

Färger för att undvika

Undvika att färger som ligger för nära i soffan nyans som en liten obalans kommer att se ut som ett misstag. Håll dig borta från svalare värden av grönt som har mer blå toner till dem. Om du inte hittar en nyans av grönt med de samma olivträd undertoner som soffan, undvika grönt helt och hållet.

Undertoner och färgtemperatur

Ägna stor uppmärksamhet åt de undertoner som ger färg dess temperatur. Green är en blandning av gul och blå, och oliv är en varm grön som innehåller mer gul än blå. Trots det, inte alla gula är säker: en varm, smörig nyans kommer fungera bättre än en svalare, häftig citron färg. Om du väljer en mjuk pastell neutral, titta på varma grädde färger i stället för göra sval, blå-tonade grå nyanser. Jordfärger är varm, vilket gör bruna en säker, neutrala val. Om du gillar starka färger, prova choklad brun med vit krona gjutning. Måla alla väggar denna färg eller måla en vägg som en accent vägg med andra väggar en lättare, samordna nyans av brunt från samma färg chip.

Hem andrahandsvärde

Om du har valt en färg men är osäker på om du vill ha en ljusare eller mörkare version av den, välja ljusare. Anser att starka färger är mer benägna att avskräcka potentiella köpare. Även om du inte planerar att sälja din bostad någon gång snart, när du säljer, lättare väggar är mer neutral och vädja till ett bredare spektrum av potentiella köpare.

Affisch styrelse prov

Paint prov marker är ibland inte tillräckligt stor för att ge en korrekt bild av vad färg färg kommer att se ut på din vägg. Köpa en prov storlek portion av färgen som vissa affisch styrelse. Måla den affisch styrelse, med tillräckligt rockar så att den matchar färgen chip; Placera sedan styrelsen bakom soffan på väggen.