mynewspapers.net

Vad ljud utrustning behövs för att ställa in ett liveband?

Vad ljud utrustning behövs för att ställa in ett liveband?


Som olika genrer i nutida musik har blivit, så har typerna av arenor där människor samlas för att höra levande musik. Om du ställer in en stor arena show för ett platina-säljande artist, ett litet kafé för en solo sångare och låtskrivare eller helt enkelt ställa in scenen för en lokal kyrka prestanda, finns det en handfull olika typer av utrustning som behövs för att ge en professionell atmosfär för ett liveband.

Mikrofoner

Även den minsta platsen kräver mikrofoner för artister. På scenen, kan mikrofoner användas för att förstärka varje bandmedlem för vocal delar, tillsammans med sina instrument. Många klubbar ställa in mikrofoner på instrument samt, vare sig den akustiska gitarren, framför ett instrument förstärkare högtalare eller specialiserade mikrofoner på varje trumma. Mikrofoner är absolut nödvändigt när du arbetar med träblåset eller vind instrument som saxofon, klarinett och trumpet, som volym inte kan höras över en gitarrförstärkare eller ett trumset. Även om bandet inte använda sångdelar i deras låtar, är mikrofoner fortfarande nödvändig eftersom artisterna skulle vilja kommunicera med publiken.

Kablar

Musiker krävs ofta att föra sina egna kablar för att ansluta instrument till förstärkare som ansluter till fot pedaler. Venues tillhandahåller ofta mikrofonerna och XLR kablarna som ansluter mikrofoner till förstärkare eller en resonansbotten. XLR-kablar har manliga och kvinnliga ändar som kommer i varierande längder, beroende på storleken på lokalen.

Mixer

Blandare eller soundboards används för att utjämna och kontrollera ljud och volym nivåerna kommer från flera inmatningskällor, instrumental mikrofoner eller vokala mikrofoner. Användning av en mixer eller soundboard är absolut nödvändigt när du arbetar med flera mikrofoner eftersom nivåer behövde justeras särskilt när det gäller sångmikrofoner.

Högtalare

Högtalarna är inte nödvändiga för mycket små klubbar eller krogar är men absolut nödvändigt med någon plats som rymmer över 50 personer. Bandets olika ljud under en låt resa genom raderna mikrofon in i blandande styrelsen att vara utjämnade innan att vara utsänt via venue's högtalare. Högtalare är vanligtvis utrustade på båda sidor av ett steg eller plattform och bör alltid vara pekade i riktning mot centrum av golvet, vilket ger gästerna möjlighet att höra alla instrument lika.