mynewspapers.net

Vad livsmedel inte orsakar uppsvälldhet?

Vad livsmedel inte orsakar uppsvälldhet?


Många människor lider av mag störningar, orsakade av livsmedel som orsakar långsam matsmältning eller gaser som fyller tarmarna. En ansamling av gaser kan i sin tur orsaka väderspänning för vissa känsliga individer. Lyckligtvis, en person kan undvika de livsmedel som orsakar magbesvär. Mejeriprodukter, bönor och livsmedel med konstgjorda sötningsmedel eller tillsatser är bara några av de mest problematiska livsmedel.

Frukter

Frukterna är ett naturligt söta livsmedel som innehåller antioxidanter och fibrer, som hjälper till att reglera systemet. Fibre förhindrar förstoppning---som kan orsaka väderspänning genom att lägga till bulk--- och gör avfall flytta genom tarmen i snabbare takt. Grönsaker är laddade med fiber, och både frukt och grönsaker är 80 till 90 procent vatten, vilket också hjälper till att spola systemet, samtidigt hålla kroppen ordentligt släckt. Apelsiner och vattenmelon är två frukter som är full av fibrer och vatten. Jordgubbar, blåbär, torkade aprikoser, bananer och torkade plommon anses alla vara fiberrik mat. Det är viktigt att lägga fiber långsamt till kosten. Dessa typer av frukter bör inte ätas överdrivet först. För mycket kan orsaka en person att känna sig uppsvälld, tills systemet får van vid bearbetning ökad huvuddelen. Naturligt socker livsmedel är annorlunda och lättare att smälta, mer så än livsmedel som har lagt konstgjorda sötningsmedel. Naturligt socker livsmedel skulle falla i kategorin frukt.

Spannmål

Spannmål är en fyllning mat med naturliga fibrer, beroende på vilken typ av spannmål. Bran som har 5 gram fiber per portion kan bidra till att undanröja uppblåsthet orsakas av förstoppning samt allmänt orsakar inte uppsvälldhet, om tolereras väl. Vad läggs till spannmål kan vara den verkliga boven bakom uppblåsthet, såsom mejerimjölk, istället för en soja eller geten mjölk alternativ. Vissa människor är allergiska mot mejeriprodukter, och detta i sin tur kan orsaka väderspänning. Låg-socker spannmål i naturligt tillstånd---utan tillsatt konserveringsmedel eller socker---kan vara fördelaktigt och orsaka mindre uppblåsthet för vissa människor. Socker är svårt att bryta ner i systemet, och människor med mat additiva känslighet upplever ofta uppblåsthet efter att ha ätit spannmål eller andra livsmedel med överskjutande socker eller tillsatser.

Fiberrika grönsaker

Fiberrik grönsaker, som broccoli och blomkål, kan ätas med måtta, eftersom de ofta är svåra att smälta för vissa människor, och orsaka väderspänning. Om äts i små mängder, som en halv en kopp per portion, kan de vara välgörande som en näringsrik, fiberrik mat utan magbesvär. Matsmältningsenzymer, som Beano, får tas med bönor och andra fiberrik grönsaker, att undanröja uppblåsthet och stöd i matsmältningen.