mynewspapers.net

Vad livsmedel har enkelomättat fett i dem?

Vad livsmedel har enkelomättat fett i dem?


Vissa fetter är mycket sundare för din diet än andra. Mayo Clinic rapporterar att omättade fetter, inklusive enkelomättade fetter, är de bästa som ska ingå i din kost eftersom de kan sänka risken för hjärtsjukdomar, samt sänka ditt kolesterolvärde. Att lägga till livsmedel rika på enkelomättade fetter kan också öka din HDL eller goda, kolesterolnivåer. Minns några av dessa livsmedel på din nästa shoppingtur och du kommer att kunna börja dra nytta av fördelarna enkelomättade fetter erbjudandet.

Mandlar

Mandel är en bra källa till protein och fibrer och kommer att gynna din hälsa när konsumeras dagligen. Mandlar är en av de bästa källorna av enkelomättade fetter, enligt boken "fett gratis, Full smak: Dr Gabe Mirkin Guide till att förlora vikt och leva längre." Mandel innehåller mer enkelomättat fett än mättat fett, vilket gör dem ett hälsosamt komplement till din kost. Äta en handfull Rostade mandlar för ett mellanmål eller lägga till krossade mandlar i muffins, pannkakor eller bröd recept. Mandel kan förbättra smaken av pasta med pestosås som frukostflingor och havregryn. Välj saltfri mandlar att få mest näringsmässiga fördelar.

Oliver och olivolja

Oliver är ett annat livsmedel rika på enkelomättade fetter. Oliver har liknande mängder av enkelomättade fetter som mandel gör och kan läggas till din diet i hela formuläret eller använda olivolja när du lagar mat. Mayo Clinic rekommenderar olivolja i stället för kokos, palm och animaliskt fett oljor, som är laddade med mättade fetter och kan leda till högre kolesterolvärden. Lägg till Oliver till en sallad eller pasta recept eller ringla ångade grönsaker med olivolja istället för smör. Hela Oliver också göra ett näringsrikt mellanmål.

Avokado

Avokado är ofta tros vara ohälsosam eftersom de innehåller flera gram fett per portion. Fett i avokado är mestadels hälsosamma enkelomättade sorten. Avokado levererar en hälsosam dos av enkelomättade fetter förutom kalium och magnesium, som också är nödvändiga för hjärthälsa. Skiva en avokado över tomatsoppa eller lägga till en kalkon smörgås. Avokado skivor kan också läggas till en kastade sallad. Mosa en avokado med vitlök, lök och tomater att göra en guacamole som kan ätas med din favorit mexikansk maträtt.

Frön

Frön som solrosfrön eller pumpa, lägga till flera olika näringsämnen i kosten, inklusive magnesium och vitamin E. frön också omfatta enkelomättade fetter och kan ätas som en del av en hjärtvänlig kost. Leta efter frön utan salt, som kan minska deras fördelar för ditt hjärta. Frön kan strös på en grön sallad i stället för sallad dressing eller läggas till muffin och bröd smeten innan bakning. Rostade solrosfrön och pumpa frön kan ätas som snacks eller läggas till din favorit trail mix att öka näring.