mynewspapers.net

Vad livsmedel går bra med ananas?

Vad livsmedel går bra med ananas?


Söt och syrlig smak av ananas gör en uppfriskande behandla på egen hand. Många kockar åtnjuter fortfarande, kombinerar denna tropiska frukter med andra livsmedel. Från meloner och bär i fruktsallader till skinka och ost på Hawaii pizza går ananas bra med en mängd olika livsmedel.

Frukt

Syrlig och söt smak av ananas går bra med andra frukter. Lägg bitar av ananas bitar vattenmelon, cantaloupemelon, honey dew melon, druvor, jordgubbar och andra frukter att skapa en tropisk fruktsallad. För en rolig twist på en fruktsallad, skapa frukt Kebab: Skjut bitar av ananas och andra frukter på trä spett och servera ensam eller med chokladsås eller vispad grädde. Frukt smoothies blandade ananas, jordgubbar, bananer och andra tropiska frukter gör en uppfriskande behandla på en varm dag.

Kött

Ananas par väl med många typer av kött. En favorit kombination är skinka och ananas. Grillad skinka biff kryddat med en zesty Dijon senap sås fördelar från sötma av grillad ananas skivor. Hawaiian pizza, toppad med bitar av skinka och bitar av ananas, ger diners med tuggor av söta och salta. Andra kombinationer av välsmakande kött-ananas inkluderar rökt kyckling korv med ananas och kebab av kyckling, ananas och paprika.

Fisk och skaldjur

Skaldjur och frukt är en vinnande kombination. I stället för toppning fisk med citron eller andra citrus, försök piska upp en läcker ananassalsa. En blandning av hackad ananas, röd paprika, tomat, jalapeño som puttrade och kyls gör en uppfriskande toppning för fisk och skaldjur samt kyckling. För en ännu enklare recept, prova bad lax eller någon annan typ av fisk i ananasjuice, sedan grillning. Ananas kommer att ge sin klämmig smak.

Desserter

Ananas upp och ner kaka är en klassisk dessert som parar ihop fuktig gyllene kaka med ananas. Parning ananas ringar med lönnsirap, ger brunt socker och smör denna kaka stort djup av smak. För kockar söker ett hälsosammare alternativ för dessert, kan ananas och kokos blandas ihop för att skapa en näringsrik ananas-kokosnöt sorbet. Två smaker, i pina colada, gå bra tillsammans.