mynewspapers.net

Vad kvinnor bär på 60-talet?

Vad kvinnor bär på 60-talet?


1960-talet var ett decennium fullt av olika kläder trender. Kvinnorna bar saker från varma byxor till rymdålderssystem stilar i fetstil och kontrasterande färger. Den tidigare delen av årtiondet med olika trender än den senare delen av decenniet.

Tidigt 1960-tal

Under den tidiga delen av 60-talet, var kvinnor fortfarande klädd i trender från 50-talet som bouffant klänningar och beehive hår. Kvinnorna bar också en trend som kallas beatnik med snäva, svarta byxor, baskrar och mörka glasögon. 1963 började kvinnor bär mini-kjolar och färgglada strumpbyxor.

Mitten av 1960-talet

Under mitten av 1960-talet började kvinnor bär rymdålderssystem kläder. Ett brett utbud av material såsom metallskivor, plast, tråd och läder användes för att konstruera dessa plagg. Populära färger med metallic och neon nyanser. Mini kjol från tidigare i decenniet blev kortare och kontrasterande färger användes i utskrifter.

Sena 1960-talet

I senare delen av decenniet var psykedeliska kläder en populär trend. Etniska stilar, till exempel Afrika eller orientaliska ser ut, var också populära. Kjolar gick från kort till lång, som golv-längd maxi klänningar blev populär. Hippie utseende växte i popularitet mellan 1968 och 1969.