mynewspapers.net

Vad Kosher betyder i förhållande till mat?

Vad Kosher betyder i förhållande till mat?


Judar som äter kosher mat spåra reglerna för maten tillbaka till boken av tredje Mosebok, som förtydligar vilka livsmedel är tillåtna och hur kan man garantera att de är kosher. .

Kosher djur

Vad Kosher betyder i förhållande till mat?


Tredje Mosebok 11:3-8 sägs att djur som både tugga deras idisslar och har en klyvna hovar--bland dem oxar, får och getter--är rena. Djur som lever i vatten är kosher har både fenor och fjäll. Det har varit mycket debatt om animaliska produkter, såsom mejeriprodukter, men mejeriprodukter allmänt anses kosher om de kommer från en ren djur.

Unkosher delar av djur

Judar förbjuds från att konsumera blod. För att undvika detta, är kött indränkt i vatten och tjockt täckt i salt. Saltet drar blodet ur kött, som tvättas två gånger mer. Denna teknik är inte tillräckligt för att ta bort blod från organ. Om organ skall ätas, grillas de som detta utsläpp blod. Kött från en ren djur kan vara nonkosher om det felaktigt dödade. Slakt får inte göra djur lida i onödan.

Nonkosher mat

Den främsta orsaken till mat att vara nonkosher är att det har kommit från nonkosher djur. För kött vara kosher, måste det ritually slaktats. Andra nonkosher åtgärder inkluderar som serverar mejeri och kött tillsammans; en icke-judisk producerar vin eller personer som använder redskap som tidigare använts för något nonkosher.