mynewspapers.net

Vad kan sättas på plast krukor att återställa Finish?

Vad kan sättas på plast krukor att återställa Finish?


Det finns många anledningar att använda plast krukor i trädgården. Till skillnad från de flesta andra material är plast låg vikt, vilket gör det möjligt att flytta krukor runt även när de är stora och fylld med jord och växter. Plastkrukor är också billiga. Men med tiden blir finish på plast krukor shabby utseende. Lyckligtvis, en liten paint enkelt återställer plastkrukor och gör dem längre.

Skälen till förfall

Plast går sönder på grund av exponering för sol, fryser, snö och vatten. Så småningom, sådan exponering gör krukor ser oattraktiva och orsakar sprödhet och sprickbildning, att krukorna inte längre användas.

Rengöring krukor

Den första sak att göra med en shabby utseende pott är att rengöra den ordentligt. Ta bort alla växter, placera dem på marken och störa så lite jord runt rötterna som möjligt. Ta bort alla kvarvarande smuts och skräp i och utanför potten. En slang med en spray munstycke fungerar bra för detta. så gör en högtryckstvätt. Om nödvändigt, skrubba potten med en borste för att avlägsna smuts från sprickor.

Desinfektion av krukor

Smuts på en kruka kan innehålla bakterier, mineraler och annat skräp som kan hysa växt-dödande sjukdom. Gamla krukor bör därför även desinfekteras genom att placera en del hushålls blekmedel och 9 delar vatten i en hink eller andra stora behållare. Blötlägg grytan i denna lösning i minst 10 minuter. Blanda lite diskmedel i en hink med vatten. När grytan är klar blötläggning, tvätta den i denna blandning. Du kan behöva skrapa mineralfyndigheter bort med en kniv. Skölj noga och låt torka. Återplantera potten, eller måla den så att det ser mer attraktiva.

Måla gamla krukor

När gamla krukor är grundligt desinficeras och ren, kan du måla dem för att återställa deras finish. Alltid välja en färg som är avsedd för plast, och följa tillverkarens instruktioner noga. Sprayfärger som liknar sten eller betong är utmärkta val, men för lite mer pizazz, överväga en lyster yta som liknar koppar, silver eller en hamrade metall. Täck din arbetsplats med tidningar eller stora plast soppåsar och placera en logg eller tegel i mitten. Ställ grytan på tegel eller logg, och måla alla men botten (som inte nödvändigtvis behöver färg, hur som helst) i en session. Var noga med att tillämpa minst två lager färg. Måla inte på insidan av krukan där smuts kommer så småningom att.

Att göra krukor pågå så länge som möjligt

Ett sätt att göra plast krukor senast är längre att måla dem så fort du köper dem--innan någonsin placera några plantor i dem. Detta hjälper till att skydda plasten från elementen. Dessutom inte lämna krukor ute i väder onödigt. Om du till exempel har ettåriga växter i en plastkruka, tomma krukan på hösten, tvätta den och förvara den i garaget eller annat skyddat område fram till plantering tid nästa vår.