mynewspapers.net

Vad kan jag sätta på min staket för att hålla katter från att gå på det?Katter är ett populärt val av pet men att vissa människor de kan vara en olägenhet, särskilt om de hoppa deras trädgård stängsel och därefter förstöra deras trädgård. Detta kan orsaka spänningar mellan grannar. Det är omöjligt att träna en katt att bromsa deras naturliga nyfikenhet och agility. Lyckligtvis finns det några enkla och humant sätt att hindra katter från att försöka klättra över ditt staket.

Tejp

Tionde liv katter rekommenderar med dubbelhäftande tejp som avskräckande. De flesta katter tycker inte om ytor som håller sig till sina tassar. Använda en stark dubbelhäftande tejp för att köra längden på staketet. Du kommer att behöva byta ut bandet ofta som damm, blad och regn kommer att minska dess effektivitet över tiden.

Hönsnät

Att lägga till hönsnät till toppen av staketet att skapa en krökt läpp kommer att göra det svårare för katter att klättra eller hoppa upp. Rulla ihop hönsnät längs marken bredvid ditt staket och klippa till önskad längd med tång eller tråd fräsar. Linda det runt toppen av staketet lämnar en del sticker ut på motsatt sida av din trädgård. Säkra tråd med nubb, se till att de skjuts fast i stängslet.

Citrus dofter

Katter har en mycket stark känsla av lukt och kan avskräckas från ditt staket område med hjälp av citrus dofter som citron, grapefrukt och apelsiner. Enligt petsinfoplace.com ogillar katter också kryddiga dofter som kanel, cayennepeppar och senap. Försök att placera citrus skal eller gnugga kryddor på staketet. Undvik att använda eteriska oljor som dessa kan vara giftiga för katter.

Ljusreflektion

Om du har ett träd nära stängslet, gängning oönskade eller tomma CD-skivor på vissa garn och överlåta dem från grenar att skapa ljusreflektion är ett effektivt avskräckningsmedel, föreslår brittiska fågelvänner. En annan ljusreflektion knep är att fylla vissa plastflaskor med vatten och placera dem i ytterkanten av staketet. Detta kommer att resultera i katterna att undvika området.

Folie

Folie arbetar också för att skapa ljusreflektion. Katter är dessutom motståndare till ljud och konsistens när de går på den. Bara svepa kök aluminiumfolie runt toppen av staketet och klämma på plats. Kontrollera regelbundet, särskilt på vintern, för revor eller tårar.

Specialiserade produkter

Små plast spikar kan också användas för att sluta katter från att gå på ditt staket. Dessa finns från specialaffärer eller handelsträdgårdar.