mynewspapers.net

Vad kan jag mata mina tomatplantor så frukten blir stor?

Vad kan jag mata mina tomatplantor så frukten blir stor?


Tomater växer i hundratals olika sorter, med ett stort utbud av frukt storlekar, smaker och konsistenser. Alla tomater har specifika behov om de är att uppnå sin frukt skörd, men bland annat sol, luft, vatten och näring. Plantera tomater korrekt, se att deras näring och ha tålamod med din skörd att samla de största, sötaste tomaterna på blocket.

Plantering

Tomater kräver djupa, rika jord och god näring från början att växa snabbt till förfall. Plantera tomater i en kombination av en del naturliga trädgårdsjord till en del organisk kompost att ge dem näringsrik jord och lägga 8-32-16 eller 6-24-24 gödselmedel på plantering för att främja sund tillväxt. Lägg inte kvävehaltigt gödselmedel vid denna punkt, eftersom det kommer att skada frukt set.

Webbplats och stöd

Tomater kan inte växa på mark ensam. Plantera dem där de får full sol i åtta timmar varje dag, för blomning och frukt mognad, och vatten växter med 2 inches av vatten i veckan. Knyta upp till insatserna tomater eller spaljé system för att få frukt sol och luft den behöver för att växa och mogna. Tomater växer i skugga, men kommer inte att producera bra blommor eller frukt uppsättningar.

Gödselmedel

University of Missouri förlängning rekommenderar en konsekvent utfodring schema att uppmuntra stora, saftiga tomater. Sida-klänning tomatplantor med faktiska kväve, kalciumnitrat eller tomat-specifika gödselmedlet när du ser den första frukten, att ge växterna de resurser de behöver för frukt tillväxt. Till sidan-klänning, gräva ett grunt fåra ca 5-6 inches från din tomatplantor. Befrukta växter igen två veckor efter din första skörd, och igen en månad senare, för att hålla växterna producerar.

Skörden

Det bästa sättet att säkerställa stora, söta och saftiga tomater är att fördröja din skörd av minst en vecka. Tomater fortsätter att växa, mogna och lägga till juice medan de är kvar på rankan, så vinstockar-mogna tomater är större och sötare än de som tas för tidigt. Tomater är 95 procent vatten, så behålla generösa vattningarna under denna tid att stödja växterna och uppmuntra större frukt.