mynewspapers.net

Vad kan jag lägga på mat för att göra det mindre Spicy?Även om du kanske älskar kryddstark mat, kan du behöva göra det mindre kryddig för gäster eller familjemedlemmar. När du sätter för många kryddor i en skål, övermanna de andra ingredienserna i skålen. Behöver du idéer om hur du kan minska kryddighet av en maträtt, Läs online mat artiklar och skriva ut tidningar som Food Network Magazine eller god hushållning.

Lägga till vatten eller buljong låg salthalt

Späd en kryddig maträtt med 1 eller 2 koppar vatten eller låg natriumhalt buljong. Till exempel; Om du gjort en chili för stark, kan du lägga till 1 till 3 koppar vatten eller buljong att minska kryddighet i måltiden. Eller om du lagt till lite för mycket röd paprika flingor i din grönsakssoppa, några låg natriumhalt grönsaksbuljong kan hålla soppan från provsmakning för stark.

Naturell yoghurt eller gräddfil

Lägg till några yoghurt eller gräddfil. Detta är särskilt användbart om du förberett en curry med alltför många kryddor. Yoghurt eller gräddfil absorberar några av de heta smakerna i din curryrätter. Eller, om du har för mycket chilipulver eller cayennepeppar i din spaghettisås, tillsätt gräddfil för att ge din sås en krämig konsistens.

Tillsätt honung eller andra söta ingredienser

Om du gjorde en asiatisk maträtt och det är för stark, kan du lägga lite honung, socker eller en annan sötningsmedel för att minska kryddighet. Inte alltför placera mycket sötningsmedel i skålen, som detta kan övermanna de andra ingredienserna.

Tillsätt ris och grönsaker

För en gryta som är för stark, spara skålen genom att lägga till extra koppar kokt ris och grönsaker som potatis, selleri, gul squash, morötter och zucchini. Ris och grönsaker suga upp några av kryddorna och därigenom minska överskottet krydda i grytan.