mynewspapers.net

Vad kan jag använda till göra min hus luktar bra?

Vad kan jag använda till göra min hus luktar bra?


Det finns många saker som kan bidra till din hem luktar mindre än ren. Från stillastående luft till husdjur och sopor som borde ha tagits ut en stund sedan, att dessa obehagliga lukter fastna inom ramarna för ditt hem. Det finns flera sätt att gå om att göra ditt hem luktar bra igen.

Leta upp lukt källor

Det är ingen mening att försöka göra ditt hus luktar gott om det finns något i det som kommer att fortsätta att förneka dina ansträngningar. Genomföra en grundlig söka i ditt hem för att hitta källor till lukt. Kontrollera om det finns mögel på mörka platser som under handfat och bakom apparater. Mögel avger en unken lukt. Ta papperskorgen ut ur huset och kolla för att se till att det inte finns ett berg av smutstvätt staplade upp någonstans. Sällskapsdjur olyckor, gammal mat och ett orent kök kan alla bidra till ditt hus att lukta illa. Adress källan innan du fortsätter.

Luft i huset ut

När du har åtgärdat vad var att göra huset luktar illa till att börja med, är det bra att lufta platsen ut. Öppna dörrar och fönster för att skapa en jämn ström av frisk luft genom ditt hem. Om du har en fläkt, placera den i ett fönster eller dörr som vetter mot utsidan och slå på den. Detta kommer för att tvinga den gamla luften ut. Låta huset till luft ut i flera timmar.

Socker och krydda

Kanske du inte har bakning hela dagen, men människor som kommer in i ditt hem kommer inte att kunna se skillnad. Linje en bakplåt med aluminiumfolie och Värm ugnen till 93.3 grader C. Lägg smör på bladet och päls det frikostigt med kanel och socker. Pop din hopkok i ugn på låt det värma upp för ungefär en timme. Ditt hem kommer att lukta som nybakade kanelbullar. Ett annat sätt att skapa underbara hus dofter från köket är att sätta en gryta med vatten på spisen för att sjuda medan du går igenom din spice samling. Skapa dina egna kreationer genom att lägga till saker som kanel, vanilj och muskot i potten. Låt det sjuda i 30 minuter till en timme att skapa en behaglig doft för att dröja kvar genom ditt hem.

Ljus och luftrenare

Luftrenare kommer i en mängd olika dofter och är perfekt för en snabb doft brast att täcka upp en plötslig lukt. Air freshener dofter varar inte särskilt länge, men de är skönt att ha till hands för vissa tillfällen. Doftljus kan fylla ett rum med en mjuk doft även efter att du lagt ut lågan. Var försiktig med ljus och inte lämna dem bränner medan obevakad. Kommersiella produkter kommer i olika former inklusive tyg uppdaterare, mattan pulver och reed diffusorer.