mynewspapers.net

Vad kan du sätta i vatten för att döda myggor?

Vad kan du sätta i vatten för att döda myggor?


Myggor är en gemensam pest, speciellt under våren och sommaren. För att förhindra irriterande bugg bites och möjligheten till moskitburen sjukdom, är det mest effektivt att döda mygglarver på deras yngsta. Den bästa metoden för förebyggande är att begränsa mängden vatten pooler tillgängliga för äggläggningen myggor i din trädgård genom att tömma gamla hinkar, däck och växt innehavare. För små dammar och andra ständigt närvarande vattenförekomster, kan behandling av vattnet vara din nästa bästa alternativet.

Bacillus Thurigiensis Israelensis (Bti)

Bacillus thuringiensis israelensis eller BKB, är en förening som finns i de flesta mygga dunks produkter som kommer i ringdiagram form och säljs på de flesta maskinvara och handelsträdgårdar. BKB är också i vissa mygga granule produkter, som kan vara utspridda i en liten kropp av vatten. Denna förening är säkert att andra vilda djur och ekologi och är en naturlig bakterie som smittar och dödar mygglarver inom en vattentäkt. Doser är följande: Dunks: 1 dunk/100 sq ft av vatten. Varar 30 dagar eller mer. Granulat: 1 tsk per 25 kvm ft eller 1 msk per 75 kvm ft. Varannan vecka.

Methoprene

Methoprene finns i granule form och är en juvenil tillväxthormon. I stället för en döda larver orsakar methoprene larver att förbli i en arresterade delstaten juvenalia, därmed förhindra dem från att växa in i myggor. Methoprene används också i små doser i vissa livsmedel för att kontrollera möjligheten att bug angrepp, och det används i loppa och tickande läkemedel.

Mygga fisk

Mygga fisk är det mest naturliga sättet att lindra mygga infestationer i små samlingar av vatten. Ursprungligen infördes i Kalifornien 1922, har dessa fiskar blivit en populär metod för att kontrollera vattenburna bugg infestationer längs de östra och södra delarna av USA. Fisken kan äta mygglarver så snabbt som de produceras, och även ge barnets födelse till deras fisk yngel, varefter dessa yngre fiskar kan också börja utfodra. Dessa fiskar är att användas endast i inneslutna vattenmassor och inte i naturliga livsmiljöer, eftersom de har visat att eventuellt förstöra ägg av amfibier i naturliga vattenförekomster som sjöar och dammar.

Hushållens naturläkemedel

Olivolja har en kvävande effekt på larverna i små vattenförekomster, och när lagt, flyter på ytan av vattnet. Genom att hälla tillräckligt med olja för att bestryka ytan av vattenförekomsten, larverna kommer inte längre att kunna ha tillgång till luft och därför slutar växa. Denna teknik kan vara att föredra för litet vatten inneslutning.