mynewspapers.net

Vad kan du göra för att påskynda tillväxten av morötter?Morötter är rejäl rotfrukter som växer bäst i lös, fuktig jord. Dessa rotfrukter växer i en rad storlekar och färger med fastställda förfallodagar och växtsäsonger. Trädgårdsmästare kan inte tvinga morötter att växa snabbare men kan uppmuntra den bästa möjliga tillväxten för tidigare skördar.

Förfallodagar

Alla grönsaker växa med specifika förfallodagar, som mäter hur lång tid från sådd till mogen frukt eller grönsaker. Morot mognad datum varierar från 50 till 75 dagar, beroende på sorten, eller mängd morot.

Säsong

Starta morötter tidigt på våren, innan sista frost, att säkerställa den tidigaste säsongen och snabbaste skörd möjligt. Pamela J. Barrett Ohio State University förlängningen konstaterar att morötter mogna bäst på 15,6 till 21,1 grader Celsius och rekommenderar plantera frön så snart marken tinar under våren. Välj snabb morot sorter som Baby Spike, Minicor och sötma för snabb tillväxt och en tidig skörd.

Tomt och mark

Ge morötter den bästa platsen och jord för snabb, rak och saftiga tillväxt. Välj en öppen, platt tomt med full solsken och god luftcirkulation. Tur 3 till 4 inches av organisk kompost in i topp 8 till 10 inches av marken genom handlingen att ge morötter lös, fuktig jord. Morötter blir förkrympta och böjda i trånga eller dålig jord. Lägg till 5-10-10 gödningsmedel för en snabbare start.

Vård

Morötter kräver konsekvent fukt för tillväxt och utveckling. Vatten tomten med 2 till 3 inches av vatten varje vecka och använder 2 inches av organisk kompost i jorden för att hålla den fuktig. Mulch begränsar också ogräs tillväxt, för att ge morötter sundare konkurrens-fritt växande situationer.

Skörden

Trädgårdsmästare kan inte manipulera eller styra en morot skörd tillväxt till full mognad, men kan styra skörd gånger. Börja den morot skörden när rötterna når 4 inches i längd för en tidigare skörd och saftigare, sötare grönsaker. Skörda morötter vid behov genom säsongen. morötter förvaras i marken genom sommaren med fortsatt vattning.