mynewspapers.net

Vad kan du använda för att rengöra fågelbord?

Vad kan du använda för att rengöra fågelbord?


Att hålla din fågelbordet rent är viktigt för att förhindra sjukdom. Mögel, bakterier och patogener kan bäras från en fågelbordet andra fåglar eller matare. Bär alltid handskar, en mask och ögat ansiktsskydd vid rengöring. Foderautomater bör rengöras minst en gång i månaden. Om din feeder har hög trafik, rengör det varannan vecka eller om du märker sjuka fåglar använder den.

Blekmedel och vatten

Töm alla återstående birdseed i en plastpåse och förfoga över det i en soptunna utanför. En torr/Vakuumslang kan användas för att rengöra någon fastnat på utsäde. Du kan också använda en scrub pensel. En blandning av nio delar varmt vatten till en del blekmedel kan användas för att rengöra din fågelbordet. Placera mataren i en behållare fylld med blekmedel blandningen och låt det sitta i 10 minuter. Lufttorka mataren innan återfyllning med utsäde.

Tvål och vatten

Tvål och vatten kan också vara en effektiv lösning för att rengöra en fågelbordet. Töm alla återstående birdseed i en sopsäck och avyttra den. En högtrycksslang munstycket bör användas till flytta någon fastnat på birdseed. Fyll en behållare med tvål och vatten. Blötlägg mataren i behållaren i 10 minuter. Skrubba alla kvarvarande rester med en styv borste borste. Lufttorka mataren.

Vinäger

Vinäger är en mångsidig rengöringsmedel. Efter tömning och skura insidan av mataren med stiff-borste borste, Blötlägg mataren i destillerat ättika i några timmar. Lufttorka mataren innan påfyllning.

Kommersiella fågelbordet renare

Kommersiella fågelbordet renare finns att köpa från din lokala hem förbättring eller trädgårdsskötsel butik. Töm mataren i en plastpåse. Följ tillverkarens instruktioner att rengöra en fågelbordet och tillåta mataren lufttorka.

Hummingbird Feeder

En kolibri feeder bör sköljas med varmt vatten och skura med en flaskborste varje gång du fylla mataren. Använd inte tvål i mataren, som kolibrier inte gillar smaken av tvålrester. Om socker vatten i din feeder blir grumlig, det har bortskämda och behöver bytas. En gång i månaden Blötlägg mataren i en lösning av 1/4 kopp blekmedel och en gallon vatten i en timme. Använda en flaskborste för att ta bort alla rester och skölj mataren med varmt vatten.