mynewspapers.net

Vad kan användas som garvning olja?Du packar väskan för en strandsemester? Är du redo att få en mörk, golden tan? Tanning oil är avgörande för att få bra färg utanför. Men om du inte har tid att köpa en flaska av det innan resan, andra produkter och hemlagade recept är perfekt substitut för kokos-doftande vätskan.

Funktion

Syftet med garvning olja är inte bara att återfukta din hud, men också att njuta av solens strålar. Torr hud kommer tan, men långsammare. De flesta garvning oljor är gjorda så att de inte kommer att färga kläder eller irritera genomsnittliga hudtyper.

Typer

Namnen Australian Gold och Hawaiian Tropic bekant? Om så är fallet, är det eftersom dessa märken är bland många populära sorter av tanning oil. De finns med eller utan SPF nivåer och innehåller vanligtvis druva utsäde, kokos och sesam olja. Om du är allergisk mot någon av dessa ingredienser, kan du använda allergifri oljor.

SubstitutKokosolja kan vara mycket effektiv i stället garvning olja. Det är en naturlig, ekologisk ingrediens som kan användas på huden som en fuktighetskräm. Kokosolja innehåller örtextrakt, vitaminer, eteriska oljor och smör. Du kan också göra hemgjord garvning olja med olivolja. Tillsätt flera droppar tinktur av jod för att hjälpa till med bronzing färg och tillsätt några droppar av morotsjuice för en mörkare solbränna. Skaka blandningen innan du ansöker. Slutligen, här är ett naturligt sätt att göra en stor doftande hembakat garvning olja. Blanda 118ml vatten, Brier rosenvatten, solrosolja och primrose olja med 3 droppar varje alfalfa leaf, korngräs, morot, soja och solros utsäde extrakt och 2 droppar varje Brier nypon, lavendel och citron gräs och lagra den i en sval, mörk plats. Skaka blandningen före användning.

Effekter

Garvning olja ger mörkare hud snabbare. Även med garvning olja, men tar det längre tid för ljushyade människor att nå en mörkare färg.

Varning

Läkare och dermatologer kommer berätta solbränd hud är skadad hud. Var försiktig när du ligger på stranden eller vid poolen mellan 10.00 och 4 PM Tanning oil hjälper till att förhindra förbränning, men överexponering för solen kan fortfarande orsaka brännskador om en SPF solkräm inte tillämpas innan tanning oil. Lägga till lavendel till någon hemmagjord recept att maximera ditt skydd mot solens starka strålar.