mynewspapers.net

Vad kan användas för att rengöra en skinnsoffa?

Vad kan användas för att rengöra en skinnsoffa?


Skinnsoffor kräver anbud kärleksfull omsorg. Om du rengör dem med fel lösningar, kan permanent skada eller missfärga lädret. Om du vill behålla din skinnsoffa som ser ut som ny, kommer att du behöva rengöra den regelbundet med en lösning som kan ta bort damm, smuts och skräp.

Trasa och vakuum

Om du bara behöver ta bort damm och städa upp, "God hushållning" rekommenderar att du använder något annat än en mjuk trasa och dammsugare. För damning, kan du använda en dammvippa i stället för en mjuk trasa, men du bör använda en trasa direkt för att absorbera vätskespill. Handhållna vakuum eller en dammsugare förlängning slang kan ta bort ackumulerat damm och smuts från inuti skrevor.

Vinäger

För lackläder, kan du behålla den naturliga glansen genom att doppa en trasa i vinäger och torka ned hela ytan av soffan. Du behöver inte skölja lädret, men gäller vinäger conservatively, eftersom det kan ändra färgen på skinnet om används i överskott. För att undvika överanvändning av ättika, vrid ur trasan innan avtorkning din soffa, så att du har en fuktig (i motsats till en blöt) trasa.

Gnugga alkohol

Om din skinnsoffa blir plågas av mögel, försök att tillämpa tvättsprit. Gnugga alkohol kan säkert rengöra läder medan döda mögel sporer, enligt en rapport från University of Missouri utvidgning. Blanda lika delar varmt vatten och gnugga alkohol, tillämpa lösningen på en mjuk trasa och torka lädret. Späd alltid ut gnugga alkohol med vatten, och bara använda det för plats-rengöring i akuta situationer, eftersom överdriven användning av alkoholer kan missfärga lädret. När man arbetar med mögel, kommer du vill torka lädret snabbt eftersom mögel måste torkas. För att undvika med hjälp av värme, torka skinnsoffa med en hårtork på en cool miljö.

Bakpulver

Bakpulver gör också ett effektivt rengöringsmedel för lädersoffor. Bara Fukta en mjuk trasa med varmt vatten och doppa den i bakpulver. Använd sedan trasan för att skrubba någon svart scuffmarks. Skölj i soffan med en andra trasa fuktad med kallt vatten. Om en sällskapsdjur har en olycka på soffan, använda torrt bakpulver att absorbera vätskan och deodorise läder.