mynewspapers.net

Vad jag plantera i en gårdsplanen blomma säng under ett träd?

Vad jag plantera i en gårdsplanen blomma säng under ett träd?


Området kring ett skuggigt träd ger dig den perfekta ursäkten att plantera en blomma trädgård. Medan många blommor behöver massor av solsken, finns det gott om växter som gör fint i skuggan.

Plantering försiktighetsåtgärder

Den mognad och höjden på trädet du vill omge avgör vilken typ av växter du kan lägga till din skugga trädgård. Om ditt träd är redan etablerad, bättre bostäder och trädgårdar rekommenderar som täcker området med ca 4 inches av matjord och vissa marktäckning i stället för att gräva runt trädet.

Buskar

Om du ska plantera trädet själv, överväga att plantera några små azalea, rhododendron eller rosenbuskar att mogna vid sidan om. Dessa perenner ger gott om grönska och några vackra blommor under blommande säsongen.

Små perenner

Omge ditt träd med några mindre perenner som hosta, ormbunkar och heucheras. Medan lampa växter som crocus, tulpaner och påskliljor tekniskt kräver solen, de blommar tidigt nog att trädets blad kommer förmodligen inte att utvecklas tillräckligt för att blockera solljuset.

Andra växter

Några andra växter som trivs i skugga inkluderar impatiens, coleus, gjutjärn växter, liljekonvaljer, spiderwort, ingefära, som, caladium och fuschsia. Lägg till murgröna och snäcka som marktäckande att slutföra din skugga trädgård.