mynewspapers.net

Vad jag mata valpar efter de sluta omvårdnad?För de första veckorna av sitt liv är valpar beroende av sin mamma för mat. Som avvänjning processen börjar, men kommer att de börja intressera sig andra typer av mat. Att välja rätt mat till valpar efter de sluta omvårdnad är en viktig del i att hjälpa dem att bli friska vuxna.

Omvårdnad och avvänjning

Valpar sjuksköterska under de första veckorna efter att födas. Under denna tid, kommer deras mamma inte bara mata dem utan också rengöra dem och hjälpa dem att urinera och evakuera. Avvänjning processen kan börja så tidigt som tre och en halv vecka efter födseln, medan i vissa fall kan det vara så sent som sex veckor. Avvänjning valpar börjar bli intresserad av andra typer av livsmedel. under denna period, kan de äter en mängd olika livsmedel.

Utfodring avvänjning valpar

När en valp börjar bli intresserad av andra livsmedel, kommer det förmodligen experimentera genom att äta sin mammas mat. Vissa uppfödare kommer att mata avvänjning valpar med en mjölk ersättning formel. En av de vanligaste livsmedel för avvänjning valpar är normalt fast valp mat blandas med antingen vatten eller mjölk ersättning. Denna blandning hjälper valpen vänja sig vid valpfoder. Även om valpar äter entusiastiskt livsmedel, är detta inte en bra grund för dess diet.

Valpfoder

Eftersom de fortfarande växer, behov hundvalp en annan balans av näringsämnen från som krävs av vuxna hundar. Ägarna bör se till att ge valpfoder snarare än livsmedel avsedda för äldre hundar. Några valp mat formuleras för vissa raser. Detta gäller särskilt för större hundar, som har särskilda näringsbehov. Valpfoder kan antingen vara våt eller torr. Valpar äter ofta. fyra måltider om dagen är normen för hundar upp till fyra månader gammal.

Andra krav

Valpar kräver mycket vatten. vattenkopp ska kompletteras ofta för att förhindra uttorkning. Mat överkänslighet kan innebära att vissa valpar reagerar dåligt på vissa dieter, med symtom från slöhet till hyperaktivitet, lös avföring eller uppblåsthet. Ägare som är berörda att deras valpar kost inte kanske är rätt för dem bör rådfråga med veterinär, som kan hjälpa till att välja rätt mat för den växande hunden. En frisk valp kost bör ändras mycket gradvis.