mynewspapers.net

Vad innebär det att plattar ditt Photoshop-bild?Ett centralt inslag i Redigera bilder med Adobe Photoshop är möjligheten att bygga en fil med olika bildlager. Men är ibland det fördelaktigt eller nödvändigt att ta bort bildlager med flackare bilden. Plattas en Photoshop-bild är välgörande i förbereda det för utskrift eller publicering. Det finns nackdelar med att förenkla Photoshop-bilder som gör det viktigt att spara en kopia av den ursprungliga filen.

Fakta

Lager i ett Photoshop-fil fungerar oberoende av varandra. Redigera de olika lagrarna separat förenklar komponera bilder och skapa specialeffekter. Photoshop anordnar lager i stackar, placera en del av bilden ovanpå ett annat. Plattas en Photoshop-bild innebär programmet kondenserar alla bildlager i ett enda lager bild. Kommandot "Platta till bilden" ligger under menyn "Lager" eller i menyn lager paletten i senare versioner av Photoshop.

Fördelar

Plattas en bild avsevärt minskar filstorleken, vilket gör det lättare att exportera till webben och skriva ut bilden. Skicka en fil med lager till en skrivare tar längre tid eftersom varje lager är i huvudsak en enskild bild, vilket drastiskt ökar mängden data som behöver bearbetas. Professionell grafisk formgivare och konstnärer nyttja endast distribuerar och säljer tillplattad versioner av deras arbete. Alla med åtkomst till filen lager kan enkelt ändra bilden, men en sammanslagen bild minskar risken att någon snabbt kan redigera arbetet och sälja en något förändrad version.

Nackdelar

Det är svårt att redigera delar av en förenklad Photoshop bild eftersom det inte längre innehåller de enskilda lagrarna. Håll alltid en PSD version av filen med alla lager intakt för framtida justeringar och bara platta till bilden när den är klar. Plattas en bild kan resultera i några små skillnader i tonen eller insyn i jämförelse med skiktad filen. Kontrollera att alla lager krävs för bilden syns, eftersom plattas en bild eliminerar dolda lager.

Formatet överväganden

Som standard sparar formatet Photoshop PSD-filer med alla sina lager. Dock när du sparar en ny fil, kan användare välja om PSD-filen behåller lager eller inte. Samma alternativ är tillgängliga när du sparar filen i PDF-format. Sparar en bild i ett format som föredras för webbanvändning, till exempel JPEG, PING, TIFF eller GIF, resulterar automatiskt i en sammanslagen bildfil eftersom dessa format inte stöder bildlager.