mynewspapers.net

Vad händer om Preteens inte äta hälsosam mat?

Vad händer om Preteens inte äta hälsosam mat?


Preteens kan vara kräsen med maten och obekymrade om konsumera hälsosam mat, men en dålig kost kan leda till olika problem. Äta för många livsmedel som innehåller mycket fett och socker kan potentiellt leda till viktökning, men om du är undernärda, kan du inte växa eller utvecklas ordentligt. Tala med din läkare om vilken mat du bör äta och be om tips på hur man göra hälsosamma måltider roligare.

Tillväxt och utveckling

Medan du är en preteen, din kropp fortfarande växer och utvecklas till den vuxna blir du. För att göra detta, måste du ge din kropp bränsle från näringsrika livsmedel som innehåller vitaminer, mineraler och andra näringsämnen den behöver för att fungera. Många populära, färdigförpackade snacks är mycket socker, fett och kalorier och låg på näringsämnen, vilket gör dem osunda och skadliga för kroppen. Däremot kan pågår en krasch eller modefluga kost som begränsar dina kalorier eller kräver att du äter bara några matvaror skada kroppens hälsa och utveckling.

Fetma

Många barn och unga vuxna i U.K. bly inaktiva livsstilar, och detta, tillsammans med en ohälsosam kost, bidrar till fetma. Fetma uppstår när du har en överdriven mängd kroppsfett, och det kan hända på en kombination av faktorer. Till exempel, om du äter för mycket snabbmat, som ofta är full av fett och serveras i större portioner än nödvändigt, du kan konsumera mycket behöver mer kalorier än du. Sötade kolsyrade drycker och juice innehåller ofta höga halter av socker och dricka dem i överskott kan orsaka viktökning samt blodsocker frågor. Fetma kan leda till olika hälsoproblem hos vuxna samt preteens.

Dietary förslag

Det är viktigt att äta en kost som inte bara ger kroppen de näringsämnen den behöver, men en som innehåller en mängd livsmedel också. Detta kommer att hålla dig från att bli uttråkad och får äta hälsosam roligare. Äta frukt och grönsaker för att få dina vitaminer och mineraler, som mjölk, yoghurt och andra mejeriprodukter att ge kroppen lite ben-byggnad kalcium. Kött och nötter ger dig det protein du behöver utveckla starka muskler, och äta hälsosamt, hela korn kolhydrater ger dig energi samt fibrer. Fråga en läkare om den mat du ska äta innan du gör några ändringar i din kost.

Ytterligare Tips

Att vara fysiskt aktiv är en annan viktig del av hälsofrågor och att hålla kroppen stark. Ta en danslektion eller gå med i ett idrottslag, eller bara cykla runt i grannskapet. Få dina vänner att utöva med dig istället för att spela videospel eller tittar på TV. Om du har en skada eller ett hälsoproblem, fråga din läkare innan du börjar träna.