mynewspapers.net

Vad händer om min tand Crown stift & alla kommer ut ur min mun?

Vad händer om min tand Crown stift & alla kommer ut ur min mun?


En tand krona är en konstgjord anordning placeras över en tand som skämda eller är skadade. En krona också kallas en mössa. En bro är en grupp av krönt tänder används för att täcka saknas eller ã¤r skadade tänder.

Dental krona Fabrication

Tandkronor är tillverkade av porslin, metall eller en kombination av båda och skapas i ett laboratorium. Kronor är cementerad eller fästs ben bakom tandköttet. Typiskt, senaste tandkronor från sju till 40 år. Rutinmässig tandvård, skador i munnen och den allmänna hälsan hos personen som bestämmer hur lång tid en krona sitter på plats.

Spara kronan

När en tandkronor faller ut, bör du spara den i en plastpåse och ta den med dig till tandläkaren. Om det inte är alltför skadat, kan tandläkaren kunna befästa det tillbaka i munnen. Om den är skadad, måste en ny krona vara skapad för att ersätta den gamla. Kostnaden för att åter cement kronan på plats är en bråkdel av kostnaden för att ersätta den.

Temporär krona

Tandläkaren kan behöva infoga en temporär krona medan den nya kronan görs. Beroende på svårighetsgraden av skadade eller skämda tanden, kan ytterligare emalj rakning vara nödvändigt att passa den nya kronan i munnen.