mynewspapers.net

Vad händer om du slutar betala på kreditkort?

Vad händer om du slutar betala på kreditkort?

Borgenären kontakt

Om du slutar betala på ditt kreditkort, kommer kreditkortsföretaget kontakta dig via telefon, mail eller både för att ta reda på om det var ett misstag och påminna er om att betalningen sker. Kommunikation med borgenären är avgörande i detta skede att undvika höga räntor, samlingar, negativa märken på en kredit värdering eller möjliga lön kvarstad. De flesta borgenärer är villiga att arbeta fram en betalningsplan som kommer att gynna båda parter.

Räntorna

Om en avbetalningsplan med en borgenär inte är möjligt eller korrespondens från ett kreditkortsföretag ignoreras, kommer att räntan på kreditkort öka. De flesta kreditkortsföretag kan en 30-dag behag period innan de anser en missad betalning sent. Om ingen betalningsplan eller kontakt har gjorts efter 30 dagar, anser borgenärens konto brottsligt. Beroende på den börjar räntan kreditkort, kan brottsligheten orsaka din ränta stiga dramatiskt. Det är inte ovanligt att en ränta att nå 30 procent eller högre på brottsligt konton.

Samlingar

Om ett kreditkortsinnehavaren inte kan kontaktas och räkningen är betald, använder borgenärer en inkassobyrå för att få sin betalning. En skuld samlare kan kontakta dig hemma, arbeta eller ens kalla vänner eller familj om han inte kan kontakta dig direkt. I detta skede kan du fortfarande att kunna räkna ut en avbetalningsplan med byrån att stoppa samling processen och förhindra juridiska problem.

Kreditvärdighet

Om ett kreditkortskonto har gått till samlingar, är det mycket troligt att en rapport om utebliven betalning har lämnats in till ett kreditupplysningsföretag. Uteblivna betalningar på en kreditupplysning kan öka din räntor med andra långivare och hindra framtida utlåning. Negativa märken kommer att bo på din kredit rapport i sju år, vilket kan påverka räntorna och kredit godkännande på framtida kreditkort, bostadslån och billån. Det kan också påverka din framtida anställning, eftersom företag ibland kontrollera kreditupplysningar som en del av anställningsprocessen.

Löneökningarna kvarstad

Om samling processer är uttömda eller ett kreditkortsinnehavaren vägrar att göra betalningar, kan långivaren fil rättsliga förfaranden med en lokal domstol. Beroende på lagstiftning för en viss stat, kan en dom mot du omfatta utmätning av lön tills skulden är betald.