mynewspapers.net

Vad händer när en man tar östrogen?

Vad händer när en man tar östrogen?

Introduktion

Även om östrogen finns främst i en kvinnas kropp, spelar en viktig roll i en mans kropp också. Även om produceras i mindre mängder, spelar östrogen en roll i både libido och spermieproduktion. När östrogen nivåer droppe för lågt, kan östrogen kosttillskott användas för att höja koncentrationen tillbaka till en normal nivå. Men alltför höga nivåer av östrogen kan skapa fysiska och känslomässiga biverkningar hos män.

Könsbestämma kännetecken

Östrogen är den primära hormonet ansvarig för att utveckla kvinnors sexuella egenskaper. Som sådan, kan för mycket östrogen i en mans kropp underlätta tillväxten av bröst på män, även känd som gynocomastia. Hög östrogen nivåer kan också minska storleken på en mans testiklar. hos unga män går igenom puberteten, kan det påverka storlek och hastighet där testikeln tillväxt sker.

Testosteron

Östrogen kosttillskott kan också störa produktionen av testosteron. Är testosteron receptorer i hjärnan på hypotalamus. När östrogen nivåerna blir för hög, kan de mätta dessa receptorer, orsakar färre signaler skickas till hypofysen säga till den att göra det mindre av luteiniserande hormon. Luteiniserande hormon är en nödvändig ingrediens för könskörtlarna för att kunna producera testosteron.

Libido

Östrogen kosttillskott kan också orsaka en tappa i libido (sexlust) hos män. Libido är till stor del beroende av nivåerna av testosteron i kroppen. Som det överskott östrogen minskar mängden av testosteron som görs, erfar den manliga libido en droppe i aktivitet.

Humör

En ökad nivå av östrogen kan påverka en mans humör stabilitet. Östrogen har visat sig både öka produktionen av noradrenalin samt minska mängden dopamin produceras i kroppen. Båda dessa signalsubstanser bidrar avsevärt till humör stabilisering. En minskning av dopamin kan orsaka depression, medan en ökning av noradrenalin kan leda till agitation.