mynewspapers.net

Vad händer när en kille får en fysisk?

Vad händer när en kille får en fysisk?


Män i alla åldrar bör få en fysisk undersökning en gång per år. Om du inte har med din läkare på ett tag, kanske du frågar vad som händer när en kille får en fysisk? Under din fysisk undersökning, kommer att din läkare utföra alla standardtester som vissa speciella tester beroende på din ålder och hälsa.

Sjuksköterskans examen

När du går till din läkare för en fysisk, är det första som sker sjuksköterskan ber dig att kliva på en skala så hon kan få din vikt och längd. Sjuksköterskan klockor som du läser öga diagram på väggen för att avgöra din vision. Därefter tas du till en examen rummet där sjuksköterskan kontrollerar din puls och får ditt blodtryck. Hon tar din temperatur, lyssnar på din andning och ditt hjärta. Hon kan ställa några allmänna frågor om din hälsa eller om du har några frågor du vill tala med läkaren om. Sjuksköterska sedan lämnar rummet och berättar läkaren kommer att vara med dig i några minuter.

Läkares tentamen

När läkaren kommer in i rummet, granskar han först filen sköterskan började för dig. Han ser in i dina öron, mun, näsa och känns körtlarna i halsen. Han kontrollerar dina reflexer och lyssnar på hjärtat och lungorna. Han kan ställa frågor om din allmänna hälsa, som de mediciner du tar, din kost, dina motionsvanor och din sexuell aktivitet. Läkaren har du lögn tillbaka på bordet så att han kan palpitate din bukhålan och gör sedan en mycket snabb undersökning av testiklarna och penis. Läkaren ser ut efter tecken på ett bråck genom att be dig att hosta som han undersöker pungen. Han kan utföra en digital rektal tentamen om han anser att du löper risk för tjocktarmscancer.

Läkarens rekommendationer

I slutet av examen diskuterar läkaren med dig några extra tester som han tror är viktigt för dig att ha din hälsa och ålder. Han informerar dig om eventuella hälsorisker som han har bestämt du kan ha och rekommenderar behandling. Han kan också rekommendera att få din vaccination aktuell.

Blod och urinprov

Beroende på din ålder, det finns flera vanliga blod och urine testar din läkare order. En blodstatus, eller CBC, beställas oftast. Din läkare kan berätta om du har någon blodsjukdom med detta test. Han kontrollerar också för diabetes, Sköldkörtelrubbningar och kolesterolnivåer med ett blodprov. En prostata specifikt antigen eller PSA, provning utförs för att kontrollera för inflammation i prostatan. Ett drogtest kan utföras, särskilt om är ett måste av en arbetsgivare. Övriga blodprover kan utföras för att upptäcka sexuellt överförbara sjukdomar.

Koloskopi

Centers for Disease Control rekommenderar att män över 50 års ålder har en kolorektal cancer test. Det första testet som din läkare kan utföra för att leta efter avvikelser är en digital rektal tentamen och fecal examen att upptäcka blod i avföringen. Vid behov kommer du att skickas med ytterligare tester, såsom en koloskopi eller en sigmoidoskopi, av en gastroenterolog. En särskild diet måste följas veckan innan koloskopi tentamen. Under tentamen, läkaren söker efter och tar bort polyper om någon är närvarande.

Hjärtat tester

Om du är överviktig, har högt blodtryck eller andra hälsoindikatorer, din läkare kanske beställa ett elektrokardiogram, eller EKG. En EKG upptäcker hjärtproblem. Testet är gjort på polikliniskt. Under testet placeras sensorer på kroppen; några EKG tester inbegriper göra mild övningar för att testa din hjärtrytm och vissa har bara du ligger fortfarande medan maskinen registrerar den elektriska aktiviteten i hjärtat.