mynewspapers.net

Vad händer när du lämnar ett jobb utan att betjäna din anmälan?

Vad händer när du lämnar ett jobb utan att betjäna din anmälan?


Den lagstadgade minsta uppsägningstid som en medarbetare bör ge när man lämnar ett jobb i Storbritannien är en vecka. Dock kommer de flesta arbetsgivare bygga en längre uppsägningstid i anställningsavtalet, vanligtvis en månad men upp till tre månader för mer seniora personal. När en anställd vill lämna ett jobb, bör han skriva till sin arbetsgivare sitt uppsägande och anger att han ger meddelandet krävs i sitt kontrakt. Underlåtenhet att göra detta kan få negativa konsekvenser för anställde.

Finanser

Vad händer när du lämnar ett jobb utan att betjäna din anmälan?


Arbetsgivarens sida av avtala påstår att om den överenskomna varsel, medarbetaren erhåller sin normala lön upp till hans lämna datum, plus någon pensionsavgifter, förmåner och upplupen semesterlön som kan bero på. Om anställde lämnar utan uppsägningstid arbetsgivaren kommer inte att göra några av dessa betalningar. Dessutom som anställde skulle vara att bryta ett kontrakt, skulle arbetsgivaren ha haft rätt att stämma honom för alla pengar som går förlorade på grund av hans plötsliga avgång. I praktiken, det händer inte ofta men arbetsgivare kan anse det för senior jobb med en stor mängd finansiella ansvar.

Referenser

Vad händer när du lämnar ett jobb utan att betjäna din anmälan?


En anställd som lämnar ett jobb utan uppsägningstid inte förvänta oss att få en mycket berömmande referens från hans ex-arbetsgivare. Även om det är företagets policy att ge endast faktiska referenser, är att anställde lämnat utan uppsägningstid kan vara något som ingår. Ex-arbetsgivaren får även vägra att ge en referens. Om tillhandahållande av en referens är en del av anställningsavtalet, kan ex-arbetsgivaren hävda att kontraktet redan har brutits. Detta kan ha en skadlig effekt på ex-medarbetarens framtida sysselsättningsmöjligheter.

Rykte

Lämna ett jobb utan uppsägningstid är obekvämt för anställa organisationen men kan orsaka allvarliga problem för anställdes chef och kollegor. De kan plötsligt lämnas utan eller med oavslutade projekt som de har att slutföra. Med den ökande populariteten av LinkedIn och andra business nätverkssajter, potentiella arbetsgivare inte förlitar sig enbart på den formell hänvisningen att bedöma en kandidats lämplighet, men titta på nätverkssajter att få insikter i hans rykte bland sina jämnåriga. Kollegor som känner att de blivit svikna kanske inte intresserade av att hålla kontakten eller att ge ett rungande stöd av sina ex-kollega färdigheter. Dessutom, eftersom människor byta jobb ofta, är det möjligt att en av ex-kollegor kan bli en framtida rekryterande chef på en annan organisation. De kommer att vara ovilliga att rekrytera någon som redan har visat sig opålitlig.

Ett möjligt undantag

Vad händer när du lämnar ett jobb utan att betjäna din anmälan?


Det är fortfarande inte rekommenderas, men ett tillfälle som man kan lämna ett jobb omedelbart utan återverkningar är den första dagen av ett nytt jobb. Om någon gör detta, han allmänt ingår inte det jobbet på sin CV (meritförteckning), därför problemet med en negativ hänvisning inte kommer att uppstå. Dessutom är det troligt, att han inte kommer ha haft tillräckligt med tid i jobbet för att få ett genomslag och hans kolleger inte kommer ihåg honom.